Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necesităţi sunt multe, iar bugetul local se duce pe arierate şi amenzi Comuna Cuza Vodă are nevoie de săli de clasă pentru prichindei

ro

26 Jun, 2014 00:00 2466 Marime text
Oricâte planuri pentru dezvoltarea locală ar avea, banii sunt întotdeauna o problemă. Investiţii care ar trebui făcute pentru confortul comunităţii sunt amânate sau lucrările se întind pe o durată de timp mai mare decât era prevăzut, pentru simplul motiv că... resursele sunt insuficiente. Încă de când iarna a ieşit din peisaj, Primăria comunei Cuza Vodă a început repararea trotuarelor în localitate. „După trotuare, vom face şi o pietruire uşoară a străzilor.

Avem un proiect de asfaltare a unui număr de opt străzi ale comunei, însă trebuie să vedem de unde vom face rost de bani, avem datorii mari restante din trecut, arierate. Mai mult decât atât, Curtea de Conturi nu doar că ne obligă să le plătim, dar chiar ne-au amendat cu 11.000 de lei. Totalizând, arieratele şi amenda depăşesc veniturile pe care le încasăm“, a declarat primarul Niculae Horneţ.
O altă lucrare care se află în desfăşurare de multă vreme este şi reabilitarea bisericii din localitate, edificiu de cult care, de altfel, este unul istoric şi care a rezistat multor încercări de-a lungul vremii. „Principala noastră preocupare acum este însă biserica, unde s-a trecut la executarea picturii încă din toamnă.

Pictorul a terminat deja de pictat altarul, s-a montat catapeteasma şi s-a început şi acolo pictura. Oricât de mult mi-aş dori să terminam anul acesta, nu cred că va fi posibil. Lucrarea este de o mai mare amploare şi ne dorim să o finalizăm cât mai repede, însă bani nu sunt, ajutor nu prea avem... La exterior este o lucrare de o mai mare amploare şi ar putea angrena forţe de lucru chiar şi pentru următorii doi ani. Am dat jos tot stratul de la exterior, până am ajuns la cărămidă, iar acum tencuim din nou, cu materiale de calitate. Deja au fost înlocuite geamurile, acoperişul a fost reabilitat, iar acum turnăm trotuarul”, a spus liderul administraţiei locale Cuza Vodă.

Copii mai mulţi, cereri mai mari

O altă problemă cu care se confruntă aleşii locali din comuna Cuza Vodă sunt spaţiile destinate elevilor. Prichindeii care sunt în clasa 0 nu învaţă la şcoală, ci în căminul cultural din localitate, întrucât şcoala nu mai dispune de încă o sală unde să studieze cei mai mici dintre învăţăcei. Mai mult decât atât, numărul copiilor din localitate creşte, iar în curând cele două clase pregătitoare vor deveni insuficiente. „Căutăm soluţii pentru construirea a măcar trei săli de curs în continuarea clădirii de la şcoală. Mai întâi trebuie să facem rost de fonduri pentru a demara proiectarea, avem promisiuni că vom primi o sponsorizare în acest sens, există şi proiecte pe fonduri europene, vom vedea în ce direcţie o luăm“, a mai precizat gospodarul-şef de la Cuza Vodă, Niculae Horneţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii