Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un an de la punerea pietrei de temelie Sfinţirea bisericii din Dorobanţu, programată pentru luna decembrie

ro

02 Oct, 2014 00:00 2120 Marime text


În luna decembrie a anului trecut, un teren fără destinaţie din comuna Nicolae Bălcescu a primit binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a fi ridicat aici un lăcaş de cult.

Au trecut mai bine de nouă luni, iar acum, pe ruinele fostului IAS Nicolae Bălcescu, construcţia a început să prindă contur. „Am ajuns deja la tencuirea bisericii din Dorobanţu. Dacă vremea ţine cu noi, iar treburile se mişcă în direcţia pe care ne-o dorim, sperăm ca, în luna decembrie, să facem şi slujba de sfinţire a sfântului lăcaş. La un an de când a fost sfinţit locul pe care se ridică biserica“, a declarat primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Întreaga investiţie a costat aproximativ 80.000 de lei, bani de la bugetul local, dar a existat şi un sponsor important care a contribuit la realizarea acestui monument de cult. Biserica din satul Dorobanţu va purta hramul „Sfânta treime“.



De altfel, lucrările pe care Primăria Nicolae Bălcescu le desfăşoară se termină în timp util. Începută în primăvară, lucrarea pentru reabilitarea şi construirea canalului colector a fost deja finalizată.

Şi unităţile de învăţământ au beneficiat de lucrări de igienizare şi reamenajare. Ba chiar, Grădiniţa cu program normal „Carusel“ din Nicolae Bălcescu este în prezent teatrul de desfăşurare a unor lucrări de reabilitare termică. „Aceste lucrări nu doar că vor ajuta la îmbunătăţirea aspectului exterior, dar ne va ajuta şi să facem economii cu tot ceea ce înseamnă combustibil pentru producerea energiei termice“, a mai spus gospodarul-şef de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii