Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gospodarul-şef Gheorghe Popescu investeşte pentru viitorul comunităţii La Fântânele se reiau lucrările de la reţeaua de canalizare

ro

26 Jun, 2014 00:00 2041 Marime text
În comuna Fântânele lucrările nu stau pe loc. Întrerupte o perioadă din cauza lipsei de fonduri, de luni vor fi reluate lucrările pentru introducerea reţelei de canalizare. „Din totalul reţelei de canalizare a fost realizat cam 90%. Lucrările au început în luna mai 2013, iar din cei aproape 11 kilometri de reţea, noi am introduse aproape şapte kilometri, iar toate etapele au decurs conform planului“, a declarat primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu. Proiectul a trecut de aprobarea Ministerului Mediului, prin Agenţia Fondului de Mediu, care a alocat 800.000 de euro. Pe lângă introducerea reţelei de canalizare menajeră şi montarea căminelor, proiectul presupune şi amenajarea unei staţii de epurare a apelor reziduale şi a altor două staţii de pompare a apei.
„Pentru realizarea acestei investiţii am primit şi o sponsorizare de 500.000 de euro de la o companie care deţine parcul eolian de pe raza comunei. Aceasta reprezintă partea noastră de contribuţie din valoarea proiectului. Aşteptăm cu nerăbdare să finalizăm acest proiect, care aduce cu sine un grad sporit de civilizaţie“, a completat primarul.

Un alt capitol la care se localitatea se menţine pe primele poziţii este sportul. „Suntem angrenaţi în activităţile sportive, ne mândrim cu rezultatele pe care tinerii noştri sportivi le obţin în cadrul competiţiilor. Avem o echipă foarte bine închegată la handbal feminin şi masculin. Noi sprijinim sportivii, le asigurăm transportul la şi de la concursuri, echipamentul şi toate cele necesare pregătirii lor. Rezultatele şi meritele le aparţin, iar noi nu putem decât să ne mândrim cu tinerii noştri de valoare“, a mai spus Gheorghe Popescu.
În altă ordine de idei, pentru că localitatea pe care o păstoreşte este una cu credinţă în Dumnezeu, primarul comunei Fântânele a declarat că, în scurtă vreme, chiar în centrul localităţii va fi montată o troiţă. „Este o dorinţă mai veche a noastră aceea de ridicare a unei troiţe. Angajaţii Primăriei o vor monta, troiţa în sine este o donaţie de fapt. Ne dorim ca în august, cu ocazia zilei de Sfânta Maria, să o sfinţim într-un cadru mai amplu, unde să vină toată comunitatea. Suntem creştini, eu m-am născut cu credinţa în suflet, de aceea acest proiect este unul de suflet pentru mine şi pentru ceilalţi aleşi“, a mai spus gospodarul-şef Gheorghe Popescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii