Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topalu are un nou consilier local Administraţia a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi

ro

20 Oct, 2016 00:00 3548 Marime text
La aproximativ 80 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa este situată frumoasa comună Topalu. Localitatea de pe malul Dunării, condusă de primarul Valentin Stanciu, a cunoscut o dezvoltare armonioasă în ultimii ani.
 
Zilele trecute, administraţia locală a finalizat implementarea proiectului privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dorului şi Panseluţei.
 
„Vorbim de un proiect în valoare de 476.515 lei fără TVA! Prin asfaltarea acestor străzi, pot spune că suntem pregătiţi pentru venirea iernii. Asfaltarea şi modernizarea acestor străzi erau mai mult decât necesare pentru locuitorii comunei noastre, sătui să se deplaseze printre praf şi noroaie”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
Întrucât acest proiect a fost finalizat, gospodarul-şef a pregătit un altul, care figurează nu numai pe agenda sa, ci se află inclusiv pe birourile comisiilor ce acordă finanţare europeană. Mai exact, echipa condusă de Valentin Stanciu a pregătit şi a depus documentaţia pentru cererea de finanţare aferentă proiectului privind introducerea unei reţele de canalizare în comuna Topalu.
 
Administraţia locală solicită de la Uniunea Europeană două milioane de euro, bani care ar urma să fie folosiţi la amplasarea a 13 kilometri de conducte de canalizare pe suprafaţa comunei, dar şi la construirea unei staţii de epurare chiar în Topalu.

În altă ordine de idei, comuna Topalu are, de la finalul lunii septembrie, un nou consilier local. Mai exact, liberalul Murat Firică i-a luat locul fostului consilier local al comunei Viorel Simion, care a demisionat din poziţia din care se afla. Schimbarea a fost aprobată în ultima şedinţă pe luna septembrie a Consiliului Local Comunal Topalu.
 
Şi pentru că o comună bine gospodărită nu este luată prin surprindere de venirea frigului, administraţia locală a luat deja toate măsurile pentru a preîntâmpina sezonul rece care bate la uşă. Mai exact, potrivit gospodarului-şef, Primăria a achiziţionat deja lemnele de foc necesare încălzirii sediilor autorităţii publice locale, şcolilor şi grădiniţelor comunale.

Un alt punct de pe agenda primarului vizează rezolvarea problemei câinilor maidanezi din comună. Cum numărul acestora este tot mai mare de la an la an, administraţia a încheiat un contract cu o firmă care să se ocupe de prinderea câinilor maidanezi. Până acum, societatea Luceafărul SRL, firma aleasă de Primărie, a desfăşurat două acţiuni de capturare a câinilor maidanezi, în urma cărora 20 de suflete nu vor mai hoinări pe străzi, ci vor trăi în adăposturi speciale.
 
Conform contractului, administraţia va plăti aproximativ 330 de lei pentru fiecare câine luat de pe străzile comunei, transportat, deparazitat, vaccinat şi hrănit în adăposturi speciale în termenul dat de lege, respectiv două săptămâni. Dacă maidanezii prinşi nu vor fi adoptaţi în termen de 15 zile, aceştia vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii