Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vis frumos, transformat în coşmar Farul a fost pus la colţ de Rapid. Adio, play-off! (galerie foto)

ro

24 Mar, 2014 00:00 1715 Marime text
„Marinarii” au pierdut fără drept de apel partida de la Constanţa, din etapa a 21-a a Ligii a 2-a, jucată sâmbătă, cu formaţia giuleşteană. Fariştii au arătat foarte puţine pe teren, primind două goluri şi având un eliminat.
 
Crispată şi fără încredere în forţele proprii. Învinsă parcă dinainte. Aşa a arătat Farul cu Rapidul. Iar rezultatul a fost în consecinţă. Un 2-0 pentru oaspeţi fără putinţă de tăgadă. „Marinarii” nu s-au ridicat la nivelul suporterilor lor. Nimic nu le-a mers bine elevilor lui Ştefan Nanu, care, la debutul părţii secunde, avea toate schimbările făcute! În plus, din minutul 46, Farul a jucat şi cu un om în minus, fiind eliminat Silvăşan. Înfrângere amară, care îi scoate pe constănţeni din cărţile play-off-ului şi îi aruncă în play-out.
 
Prezenţa Rapidului la Constanţa şi visul frumos al unei victorii cu iz de Liga 1, după care înghite în sec de mulţi ani suflarea faristă, a populat, sâmbătă, tribunele stadionului „Farul”. Peste 2.500 de spectatori (cifră la care au contribuit şi fanii giuleşteni) au venit la meci, cu mult faţă de media celorlalte partide de pe litoral. Atmosfera a fost una frumoasă; pe teren însă, dezamăgire. „Marinarii” au jucat slab, neputându-se împotrivi succesului Rapidului, care a punctat prin Daniel Niculae (min. 19) şi Florin Călin (min. 57), aceştia beneficiind de fiecare dată de erori copilăreşti ale fariştilor (portarul Puia, respectiv Barna). Nemulţumit de cum arăta echipa, principalul gazdelor, Ştefan Nanu, a operat prima schimbare încă din minutul 31 (ieşind Scărlătescu), iar când a început repriza a doua epuizase înlocuirile, ceilalţi doi jucători (Bumbac şi Lădaru) fiind schimbaţi din motive medicale. În secunda 37 a părţii secunde, Farul a rămas şi în zece oameni (a fost eliminat Silvăşan, pentru două galbene), moment în care a devenit clar că „marinarii” nu mai aveau nicio şansă de a întoarce partida. Oricum, scorul de 2-0 a fost mic, oaspeţii mai ratând şi alte ocazii (D. Niculae 4, 14, Al. Iacob 31, I. Voicu 45+2, Stoica 80). De cealaltă parte, Farul s-a arătat cât de cât periculoasă în doar două rânduri, prin Silvăşan (10) şi Cristea (55). În urma acestei înfrângeri, constănţenii se îndepărtează la şase puncte de play-off, pregătindu-se acum de meciurile din play-out, unde vor lupta pentru evitarea retrogradării. Au jucat: FC Farul (antrenor, Ştefan Nanu) - Puia - Băjan, Ghinea, Bumbac (cpt.) (45+2 I. Florea), Barna - Scărlătescu (31 Niţescu), Buzea, V. Apostol, Lădaru (46 Coteanu) - Cr. Cristea, Silvăşan; Rapid (antrenor, Viorel Moldovan) - Drăghia - Tânc, Păun, Iacob - I. Voicu (67 Al. Coman), E. Dică, Săndulescu (73 Selagea), Stoica - Fl. Călin, Ciolacu - D. Niculae (cpt.) (77 Lukanovic).
 
„Ne pare rău pentru suporteri”
 
După meci, antrenorul de portari al Farului, Gică Mina, a spus că „marinarii” au fost depăşiţi de miza jocului şi că nu ştie de ce s-au speriat de Rapid, pentru că nu aveau decât de câştigat din acest meci. „Având în vedere că se întâlneau două echipe de tradiţie, foste adversare, până de curând, pe prima scenă, jocul era unul important, al ambiţiilor şi al orgoliilor. Am fi vrut să ne aducem aminte de vremurile în care Farul juca în Liga 1 şi să reînviem acel suflu al Farului de altădată. Numai că, acum, jucătorii sunt alţii. În plus, evoluăm momentan în Liga a 2-a. Am făcut un joc slab. Trebuia să ne ridicăm la nivelul adversarului şi să jucăm, ca să avem moral pentru celelalte meciuri, care devin acum foarte importante pentru noi. Păcat, dacă eram mai atenţi nu pierdeam meciul. Ne pare rău pentru suporterii care au venit şi pentru atmosfera care s-a creat pe stadion, nu am mai văzut de mult aşa ceva”, a spus Mina, potrivit căruia Bumbac are entorsă la genunchi, iar Lădaru nu a mai putut juca din pricina unor dureri la spate. „Nu mai avem şanse de play-off, aşa că trebuie să ne axăm pe play-out. Ne aşteaptă două jocuri foarte grele, pe care trebuie să le câştigăm. Vrem ca luni (n.r. astăzi) să facem o şedinţă, în care să discutăm situaţia, iar în continuare să pregătim cei mai buni jucători, care vor să joace şi cu inima pentru Farul, să fie trup şi suflet şi să demonstreze că nu asta e valoarea lor. Mai au timp să arate. Farul trebuie să se lupte sus, nu să fie în subsolul clasamentului. În ultimii doi-trei ani, numai acolo se zbate. Trebuie să facem un efort cu toţii să aducem cât mai sus echipa”, a mai spus Mina. „Am interpretat jocul excelent, surprinzând Farul printr-un modul tactic, 3-4-3, diferit faţă de cel de până acum. Efortul a dat roade până la urmă. Am făcut o partidă foarte bună, controlând-o de la început până la final”, a spus şi principalul Rapidului, Viorel Moldovan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii