Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Crăciun, antrenorul lui CSU Neptun „Trebuie să stăm în picioare şi să ne batem cu toată lumea“

ro

03 Mar, 2015 00:00 1211 Marime text
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a înregistrat un rezultat de egalitate, 26-26 (10-12), pe teren propriu cu Dunărea Brăila, în etapa a 21-a a Ligii Naţionale. Cu 13 minute înainte de final, gazdele aveau un avans de şase goluri (22-16), însă brăilencele au reuşit să revină pe tabelă.   
 
Antrenorul principal al CSU Neptun, Ion Crăciun, a declarat că Dunărea nu a reuşit un joc strălucit, dar a speculat greşelile constănţencelor, apărute mai cu seamă în atac. „Putem spune că am scăpat victoria printre degete. E adevărat că, în repriza a doua, fetele s-au mobilizat şi au încercat mai mult, s-au bătut, numai că încă mai avem de lucru. Din păcate, nu ştim să gestionăm finalul de joc, intrăm repede în panică. Adversarele au speculat greşelile noastre din atac şi ne-au surprins pe contraatac. Noi am terminat meciul în minutul 50. Nu am putut câştiga, după un joc în care Brăila nu a strălucit, dar a speculat erorile noastre ofensive. Au fost ratări, aruncări nereuşite, situaţii de atac pe care nu am ştiut să le gestionăm cum trebuie şi, mai ales, indisciplină tactică, apărută probabil din cauza oboselii. Încercăm să mergem mai departe cu ce avem şi, cu mai multă atenţie, poate vom remedia şi aceste deficienţe. Nu e vorba de revanşă în Cupă, fiecare joc are istoricul lui. Practic, ne-am furat singuri căciula. Noi am ratat victoria“, a spus Ion Crăciun, nemulţumit şi de unele decizii ale arbitrilor. „Cei care vin la Constanţa şi fluieră şi observă vor să facă pe super-corecţii şi eventual să demonstreze că fără arbitri nu se poate“, a punctat antrenorul.

 Strategie pentru meciul de la Zalău

Aflate pe locul 13 (penultimul) în clasament, cu 17 puncte, handbalistele de la CSU Neptun susţin următorul meci de campionat în deplasare, cu HC Zalău, ocupanta poziţiei a şaptea, cu 34 de puncte. „Urmează un nou meci greu, însă asta este. Jucăm în prima ligă, ne-am asumat responsabilitatea asta şi trebuie să stăm în picioare şi să ne batem cu toată lumea. Ne-am gândit şi la varianta ca la Zalău să mergem doar cu o parte dintre jucătoare, pentru că avem la scurt timp un joc foarte important şi foarte greu, cu Unirea Slobozia. S-ar putea să facem deplasarea fără câteva jucătoare. Ne vom orienta. Pe lângă Slobozia şi Cluj, ne vom lupta şi în celelalte jocuri, pentru că din fiecare meci avem câte ceva de câştigat. După cum ne-a arătat şi disputa cu Dunărea, nu e suficient să ai mai multe goluri avans, şase - şapte, pentru a câştiga“, a spus Ion Crăciun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii