Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titular în echipa naţională Clubul Tomitanii Constanţa l-a achiziţionat de la Steaua pe rugbystul Tudor Boldor

ro

26 Sep, 2014 00:00 3551 Marime text
Clubul de rugby Tomitanii Constanţa a realizat un transfer de marcă, înregimentându-l pe tânărul Tudor Boldor, care joacă uvertură sau fundaş. Acesta vine de la Steaua Bucureşti, fiind şi titular în echipa naţională sub 18 ani a României.

Tudor va evolua la Tomitanii în formaţia de la aceeaşi categorie de vârstă (campioana de la U-17), care şi-a propus, în sezonul 2014/2015, câştigarea din nou a campionatului, dar şi a Cupei României, a doua competiţie fiind nou-introdusă.
Valorosul rugbyst împlineşte 17 ani pe 29 noiembrie şi face rugby de la şapte ani, începând acest sport la Steaua, club pentru care a evoluat până acum. Este dublu campion naţional cu Steaua, la Under-16 şi Under-17. La clubul din capitală a fost folosit uvertură, dar la echipa naţională a jucat fundaş, post în care va fi distribuit şi la Tomitanii. „Până acum, am evoluat la Steaua la categoria de vârstă mai mare cu un an decât mine, iar acum, când am trecut la vârsta mea normală, deoarece în această echipă sunt mulţi începători, am preferat să vin la Tomitanii, pentru a juca la cel mai înalt nivel. Îi ştiu pe majoritatea noilor mei colegi, cu mulţi dintre ei fiind coechipier la echipa naţională. La Tomitanii este un colectiv foarte bun. Obiectivul nostru nu poate fi altul decât câştigarea campionatului şi a Cupei“, a declarat Tudor Boldor, al cărui tată, Daniel Boldor, este antrenorul echipei de seniori a Stelei.

Cristian Cojocaru - „Transfer important“

„Am realizat o achiziţie importantă, aducând un titular al echipei naţionale. La acest transfer ne-a sprijinit şi Florian Constantin, preşedintele RCJ Farul Constanţa. Tudor este un produs 100% al şcolii de rugby a Stelei, cel mai galonat club din ţară. Băiatul a lucrat şi la Steaua, şi la lotul naţional, şi sub îndrumarea lui Ştefan Acsinte. Tatăl lui Tudor, fostul internaţional român Daniel Boldor, şi-a dat acceptul ca fiul său să vină la Constanţa, văzând progresele oraşului nostru în ce priveşte rugby-ul juvenil şi în special ale clubului Tomitanii, campioană naţională trei ani la rând, la Under-14, Under-16 şi Under-17. Lui Tudor îi lipseşte titlul de la Under-18 (în sezonul trecut, Steaua fiind învinsă în finala mare de Cleopatra Mamaia), astfel că încercăm să-i trecem în palmares în noua stagiune medaliile de aur şi la această categorie“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii.

Tomitanii debutează contra lui SCM Piteşti

Echipa constănţeană debutează în noua stagiune sâmbătă, 28 septembrie, contra echipei SCM Piteşti. Meciul, din zona Muntenia a Campionatului Naţional, se va juca pe terenul CFR din Constanţa, de la ora 14.00.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii