Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt convinşi că vor câştiga fără probleme barajul Callatis 2012 se încălzeşte cu Voinţa Cocora pentru Liga a III-a

ro

30 May, 2013 00:00 3629 Marime text
Cea mai bună echipă a Ligii a IV-a constănţene de fotbal va întâlni campioana judeţului Ialomiţa în partida de accedere în eşalonul superior

Câştigătoare şi matematic a campionatului, echipa ACS Callatis 2012 Mangalia se gândeşte acum la barajul de promovare în Liga a III-a. Adversară îi va fi o echipă din Ialomiţa, după toate probabilităţile Voinţa Cocora. Meciul se va disputa pe 19 iunie, la ora 17.30, pe stadionul din Modelu (Călăraşi).

Cu două etape înaintea încheierii Ligii a IV-a a judeţului Ialomiţa, Voinţa Cocora este lider, cu 59 de puncte, în vreme ce Victoria Ţăndărei o secondează la cinci puncte. Oficialii echipei Callatis 2012 au fost deja la Modelu, ca să vadă stadionul, dar le-au şi urmărit pe cele două potenţiale adversare. Iar concluziile sunt încurajatoare. „Se pare că vom juca cu echipa din Cocora. Însă, la ce lot avem, aceasta nu ne poate pune probleme, cu atât mai puţin formaţia din Ţăndărei”, a declarat Alexandru Luchici, vicepreşedintele executiv al clubului Callatis 2012. Trecând astfel la capitolul „rezolvat” barajul, diriguitorii clubului din sudul litoralului îşi fac planuri pentru sezonul de Liga a III-a. În cel mai bun caz (pe care toată lumea şi-l doreşte) obiectivul va fi promovarea imediată în Liga a II-a, însă pentru aceasta trebuie rezolvate problemele financiare existente. „Avem ceva dificultăţi băneşti, de care încercăm să trecem. Am avut o întrevedere cu reprezentanţii Primăriei Mangalia, instituţie care îşi doreşte ca şi din vară să sprijine echipa, cu obiectiv promovarea. Avem discuţii şi cu un posibil finanţator, destul de puternic, pe care sperăm să-l aducem alături de noi. În acest moment însă, problemele financiare destul de importante (restanţe salariale şi prime de joc), ne ţin puţin pe loc în ce priveşte planul de promovare rapidă la Liga a II-a. Dacă le vom rezolva în timp util, o parte din lotul actual şi colectivul tehnic vor rămâne în continuare la echipă, pentru a purta bătălia de accedere în eşalonul secund”, a mai spus Alexandru Luchici. După încheierea Ligii a IV-a, Callatis 2012 se va pregăti la Mangalia între 12 şi 16 iunie, după care, timp de două zile, va sta în cantonament la Venus. Deplasarea spre Călăraşi se va face pe 18 iunie.

Mulţumiţi de puştii Academiei Hagi

În cazul fericit în care Callatis 2012 va rezolva problemele cu banii, echipa va fi şi întărită, conducătorii purtând deja tratative cu mai mulţi fotbalişti. Totodată, dacă dificultăţile financiare vor fi date uitării, oficialii clubului vor intra la negocieri pentru a-i păstra în lot pe tinerii împrumutaţi de la Academia Hagi, Alexandru Taciuc (17 ani, atacant) şi Iulian Soldat (20 de ani, fundaş dreapta sau stoper), care au avut evoluţii apreciate până acum. Taciuc a fost şi convocat la echipa naţională Under-18 a României, pentru care a marcat de curând într-un amical cu Macedonia. Antrenorul Mugurel Cornăţeanu a promovat la echipa mare şi trei juniori din propria pepinieră: Florin Vărzaru (18 ani, atacant), Dragoş Călin (17 ani, mijlocaş defensiv) şi Andrei Dumitraşcu (18 ani, fundaş central).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii