Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiv la Oyama Karate Constanţa Alex Filip se luptă sâmbătă cu Brian Daye în gala Superkombat din Puerto Rico (galerie foto)

ro

26 Mar, 2016 00:00 3963 Marime text
Luptătorul constănţean Alex Filip, de la Oyama Karate, susţine sâmbătă al cincilea său meci la Superkombat, în gala „SUA vs. Restul Lumii“ din Puerto Rico
 
Promoţia Superkombat va organiza primul mare eveniment al anului pe reguli K-1 tocmai în Puerto Rico, evenimentul „SUA vs. Restul Lumii“ fiind găzduit de cea mai mare arenă din San Juan (capitala statului), „The Roberto Clemente Coliseum“, care are o capacitate de 10.000 de locuri. Alex Filip, un poliţist de 30 de ani, se va duela cu un luptător din Puerto Rico, iar de un adversar local are parte şi Dumitru Ţopai (31 de ani), sportiv născut la Mangalia, dar care acum se pregăteşte la clubul lui Ciprian Sora din Bucureşti.
 
Alex Filip este însoţit în Puerto Rico de antrenorul său de la Oyama Karate, Marius Burlacu. Pentru reprezentaţia de la San Juan, luptătorul constănţean s-a pregătit o perioadă şi în Olanda, la celebra sală Vos Gym din Amsterdam. Iniţial, Alex trebuia să-l întâlnească la San Juan pe americanul Alex Berrios, dar, în cele din urmă, va lupta cu Brian Daye, din Puerto Rico. „Sunt bine pregătit şi bineînţeles că vizez numai victoria. Mi-am propus să fac un meci frumos“, a declarat Alex Filip, care are numele de ring „Anonymous“. Constănţeanul a rămas celebru în lumea Superkombat pentru victoria sa din meciul de debut în promoţie, în august 2014, când l-a învins la Constanţa pe ucraineanul (stabilit în Germania) Roman Palamar, printr-un KO (în repriza întâi) ce a făcut înconjurul lumii. „Sunt mândru că reprezint România şi Constanţa în toate colţurile lumii!“, a spus Alex aseară, după cântarul oficial.

Dumitru Ţopai îl întâlneşte pe Victor Rosado

Reprezentant al CS Ciprian Sora, Dumitru Ţopai se va confrunta şi el la „SUA vs. Restul Lumii“ cu un sportiv din Puerto Rico, Victor Rosado, după ce, în primă fază, ar fi trebuit să se lupte cu un canadian. În drum spre Puerto Rico, delegaţia română a rămas trei ore în avion, la Paris, din pricina măsurilor speciale de securitate după atentatele teroriste de la Bruxelles. Zborul a fost astfel întârziat, iar românii au pierdut escala pentru Puerto Rico, trebuind să stea o noapte în Atlanta.

Cătălin Moroşanu evoluează în main-event 

Cap de afiş al evenimentului din Puerto Rico este confruntarea dintre Cătălin Moroşanu şi cel mai bine cotat greu britanic, gigantul Daniel Sam (1,97 m, 125 kg), aflat în top 15 la nivel mondial şi care în trecut i-a învins pe Brian Douwes şi Singh Jaideep. Gala va fi transmisă în direct în peste 100 de ţări, printre care şi România, pe Sport.ro (de la ora 22.00) şi Eurosport. Importanţa evenimentului Superkombat din Puerto Rico a fost subliniată de Eduard Irimia, preşedintele Superkombat. „Pentru sportul din România, este un moment istoric, întrucât am reuşit să pătrundem pe piaţa americană. Acesta a fost visul meu încă de când am înfiinţat promoţia. Pentru Superkombat, e un mare pas înainte. Proiectul e pe termen lung şi avem în vedere organizarea de asemenea evenimente şi în America de Sud, în Columbia şi Brazilia“, a spus Eduard Irimia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii