Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiv de la Oyama Karate Constanţa E posibil ca Alex Filip să lupte din nou în Superkombat, la Geneva

ro

25 Sep, 2014 00:00 2363 Marime text
După un debut de mare succes în circuitul Superkombat, luptătorul constănţean Alex Filip, de la clubul Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu), ar putea susţine a doua sa partidă pe 25 octombrie, la Geneva.
 
Promoţia condusă de Eduard Irimia îşi continuă planul de expansiune globală, iar în această sâmbătă, la Almere, în Olanda, va avea loc ultimul World Grand Prix de calificare din acest an, gală în care Cătălin Moroşanu se va confrunta cu favoritul local Brian Douwes. De asemenea, un alt român, Cristi Spetcu, este anunţat în programul evenimentului transmis în direct în 90 de ţări.

 Finala va avea loc probabil la Monza

 După Almere, următoarea oprire pentru Superkombat va fi Geneva, oraşul clasat în Top 10 al celor mai importante centre financiare din lume. Eduard Irimia a dezvăluit detaliile galei, dar şi faptul că sunt şanse mari ca marea finală a circuitului creat în România să aibă loc în Italia.
„Gala se va desfăşura în locaţia unde, anual, are loc Salonul Auto de la Geneva, capacitatea sălii fiind de 9.500 de locuri. Dacă până acum, fanii s-au obişnuit cu eliminatorii la categoria grea, de data aceasta se va disputa eliminarea finală la categoria semigrea, acolo unde vor fi luptători din opt ţări, iar învingătorii vor merge în turneul final din noiembrie. Finala se va desfăşura pe 22 noiembrie, cel mai probabil la Monza, oraşul italian cunoscut pentru circuitul de Formula 1“, a declarat preşedintele Superkombat.

 Andrei Stoica - „Baute e ca un tanc, dar îl voi învinge“

 Bogdan Stoica va fi singurul tricolor prezent în Eliminarea Finală, acesta urmând să fie cap de serie, alături de spaniolul Jorge Loren, de polonezul Dawid Kasperski şi de englezul Micky Terrill. De asemenea, în deschidere va lupta şi greul Lucian Danilencu, românul stabilit la Torino, acesta urmând să dea piept cu bosniacul Enver Slijvar, stabilit la Zurich. La Geneva ar putea urca din nou în ring, pentru a doua sa partidă de la Superkombat, şi Alex Filip. Acesta a făcut spectacol la debut, la Constanţa, când s-a impus cu un KO spectaculos, care a făcut înconjurul lumii.

Capul de afiş al evenimentului din Elveţia va fi însă confruntarea pentru titlul mondial dintre actualul campion Andrei Stoica şi spaniolul Moises Baute, câştigătorul turneului mondial de la Constanţa, atunci când şi-a învins ambii adversari prin KO. „Baute e un adevărat tanc, nu face niciun pas înapoi când este în ring, dar are puncte vulnerabile şi cu siguranţă va exista un singur învingător la Geneva, iar acela voi fi eu“, a spus Andrei Stoica, deţinătorul centurii din decembrie 2013, când i-a provocat primul eşec din ultimii patru ani cehului Ondrej Hutnik.
 
Sursa foto: Superkombat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii