Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, optimistă înainte de Turneul Campioanelor „Simt că tenisul meu a atins un nivel înalt”

ro

19 Oct, 2016 00:00 1377 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, evoluează pentru a treia oară la rând la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde e cap de serie numărul 3. A patra jucătoare a lumii spune că e pregătită pentru întrecerea care se va desfăşura între 23 şi 30 octombrie.
 
„Trebuie să joci bine, întrucât toate jucătoarele din top opt practică un tenis nebunesc. Trebuie să fiu pregătită“, a declarat Simona pentru site-ul oficial al WTA. La ediţia din 2014, constănţeanca a disputat finala, după ce, în grupe, a realizat cea mai mare victorie de până acum din cariera sa, învingând liderul mondial de atunci Serena Williams. Anul trecut însă, Simona nu a mai depăşit seriile la Singapore. Oricum, întrecerea rămâne una dintre turneele sale preferate.

Primele patru luni, foarte dificile

Sportiva de 25 de ani a trecut peste începutul dificil de an, când, din pricina problemelor medicale, nu era sigură că se va putea califica la Turneul Campioanelor. „Primele patru luni din 2016 au fost foarte dificile pentru mine. Nu ştiam dacă voi putea juca în acest sezon. Am fost foarte bolnavă, m-am confruntat cu nişte infecţii şi nu puteam sta mai mult de 15 minute pe teren“, arată Simona, care a încheiat stagiunea cu un bilanţ de 44 de victorii şi 16 înfrângeri şi se află în poziţia de a încheia anul, pentru a treia oară la rând, în primele cinci locuri ale clasamentului WTA.

„Sunt fericită”

„După ce m-am impus la Madrid, m-am gândit că am o şansă de a ajunge la Singapore. Chiar şi aşa, nu eram sigură 100% că mă voi califica. Sunt fericită că am acces pentru al treilea an la Turneul Campioanelor. Simt încă de la antrenamente că tenisul meu a atins un nivel înalt. Sigur, când intri pe teren şi întâlneşti adversare puternice, nu ştii ce va fi, dar sunt încrezătoare că am control asupra jocului meu. La începutul anului, era dificil să gândesc aşa. După succesul de la Madrid, am jucat foarte bine. Mă simt bine şi simt că merit să fiu la Singapore. Încă n-am câştigat un turneu de Mare Şlem, dar la întrecerile mari am avut evoluţii favorabile“, a mai spus Simona Halep.
 
După turneul de la Madrid, constănţeanca a disputat sfert de finală la Wimbledon şi a avut o serie de 13 succese la rând, încununate de victoriile de la Bucureşti şi din Canada. Pe finalul sezonului, Halep a ajuns cel puţin în sferturi la şase dintre ultimele şapte turnee disputate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii