Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes cu 3-2 Simona Halep, o victorie şi o înfrângere în meciul din Fed Cup cu Spania

ro

09 Feb, 2015 00:00 968 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a înregistrat o victorie şi o înfrângere în cele două partide de simplu pe care le-a susţinut, în weekend, la Galaţi, cu echipa României, contra Spaniei, în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup. Sâmbătă, Simona Halep (locul 3 WTA) a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi zece minute, pe Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), scorul devenind 1-0 pentru România.

Ieri, Halep a jucat, în al treilea meci al confruntării, cu Garbine Muguruza (24 WTA), numărul unu al Spaniei, care s-a impus cu 6-4, 6-3, într-o oră şi 31 de minute. În urma acestei victorii, Spania prelua conducerea cu 2-1. „Am avut emoţii foarte mari. Nu am jucat îndeajuns de bine pentru a o învinge pe Muguruza. Nu m-am simţit bine înainte de meci, am avut dureri de cap. Îmi pare foarte rău că am pierdut acest punct. Era unul important pentru România. Adversara mea a servit foarte bine, nu am putut juca agresiv. În plus, a greşit foarte puţin“, a declarat Simona Halep, după meciul pierdut.

Scorul s-a făcut însă 2-2, după ce Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, a învins-o imediat pe Silvia Soler-Espinosa, numărul 67 mondial, scor 6-2, 6-4, astfel că echipa câştigătoare, care, în continuare, va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, a fost desemnată în urma meciului de dublu, Irina Begu / Monica Niculescu - Garbine Muguruza / Anabel Medina Garrigues. Tricolorele au câştigat în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-2, astfel că România s-a impus finalmente în faţa Spaniei cu 3-2!

La Galaţi a fost prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Simona Halep a spus că va disputa un meci amical cu şeful statului, probabil mai devreme de 1 mai.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii