Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a dedicat victoria de la Indian Wells memoriei vărului ei, Nicia Arghir

ro

16 Mar, 2015 00:00 1795 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a avut un debut de succes în turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, câştigând meciul din turul doi cu rusoaica Daria Gavrilova.
 
Aflată pe locul trei în clasamentul mondial şi cap de serie numărul trei la Indian Wells, Halep s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 6-2, în disputa cu sportiva venită din calificări şi care ocupă locul 106 în lume. Partida a durat o oră şi 50 de minute, iar succesul i-a adus constănţencei 31.670 de dolari şi 65 de puncte WTA. „Gavrilova a fost un adversar dificil, o sportivă care depune mult efort pe teren şi care are o apărare bună. Am avut nevoie de sprijinul antrenorului, pentru a juca mai sigur. Am luptat pentru fiecare punct. A fost şi foarte cald, în România timpul e rece acum“, a declarat Simona, care a dedicat acest succes vărului ei, Nicia Arghir, care s-a sinucis, la Constanţa. „E un moment foarte greu pentru mine şi pentru familia mea. Vărul meu a iubit tenisul, astfel că am decis să rămân în SUA şi să particip la acest turneu, gândindu-mă şi că astfel îmi va fi mai uşor să trec peste această tragedie. Dedic victoria din meciul cu Daria Gavrilova memoriei lui Nicia, care a jucat tenis mulţi ani. Era foarte talentat. A iubit acest sport“, a punctat Simona Halep.

 Meci cu Varvara Lepcenko

Adversara constănţencei din turul trei este americanca Varvara Lepcenko (31 WTA şi a 26-a favorită). Întâlnirea se va disputa în zorii acestei zile (nu mai devreme de ora 5.30), în direct la Dolce Sport. Lepcenko a învins-o în runda anterioară pe compatrioata sa, Schia Vickery (152 WTA, beneficiară a unui wild-card), scor 6-4, 6-1. Halep (23 de ani) şi Lepcenko (28 de ani, originară din Kazahstan) s-au întâlnit o singură dată până acum, în turul al doilea de la Australian Open (ediţia din 2014), când a câştigat Halep, cu 6-4, 0-6, 6-1.

Tecău, învins de Andy Murray

La Indian Wells s-a înscris şi constănţeanul Horia Tecău, la dublu masculin (alături de olandezul Jean-Julien Rojer), însă cei doi au fost eliminaţi în turul întâi, după 3-6, 5-7 cu perechea (beneficiară a unui wild-card) Andy Murray (Marea Britanie) - Thanasi Kokkinakis (Australia). Pentru prezenţa în primul tur, Tecău şi Rojer s-au ales cu 10.380 de dolari şi cu 45 de puncte ATP.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii