Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfert de finală cu Ekaterina Makarova Simona Halep şi-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open

ro

26 Jan, 2015 00:00 1818 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, îşi continuă parcursul remarcabil la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. 
 
Ieri, sportiva de 23 de ani a acces în sferturile de finală ale probei de simplu, egalându-şi cel mai bun rezultat la Melbourne, stabilit anul trecut. În optimi, Halep (locul 3 în lume şi cap de serie numărul 3) a dispus cu 6-4, 6-2 de belgianca Yanina Wickmaier (poziţia a 80-a WTA), după o oră şi aproape 20 de minute. 

Wickmaier câştigase toate celelalte trei întâlniri directe cu Halep, dar aceasta s-a întâmplat între anii 2010 şi 2012, înainte ca jucătoarea constănţeană să înregistreze progresul uimitor şi saltul din clasamentul mondial. Prin succesul de ieri, Simona consideră că şi-a luat revanşa. „Am jucat cel mai bun tenis al meu şi sunt fericită. Mi-am îmbunătăţit mult jocul, am fost agresivă, am servit bine şi am deschis bine terenul. Încerc să rămân mereu concentrată“, a declarat Halep, care, pentru calificarea în sferturi, va primi 430 de puncte WTA şi 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro).

 Posibilă semifinală Halep - Şarapova

 Următoarea adversară a constănţencei va fi Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care, tot ieri, a trecut de germana Julia Goerges (locul 73 WTA), scor 6-3, 6-2. Până acum, Halep şi Makarova s-au mai întâlnit o singură dată, în sferturile de la New Haven, în 2013, când s-a impus Simona, cu 6-1, 7-6. „Makarova serveşte destul de bine, se mişcă bine şi e agresivă. Cred însă în şansa mea. Va trebui să îmi impun jocul. Sunt fericită că voi evolua şi în a doua săptămână la Australian Open. Înseamnă mult pentru mine acest turneu. Aici am început să joc cel mai bun tenis al meu la nivel de Grand Slam. Sunt încrezătoare înaintea sferturilor“, a spus Simona. În caz că va trece de Makarova, Halep se va duela în sferturi cu învingătoarea din meciul Eugenie Bouchard (Canada, 7) - Maria Şarapova (Rusia, 2).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii