Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, posibil amical cu Înainte Modelu Cosmin Şişcu - „Obiectivul Farului rămâne acelaşi, calificarea în play-off“

ro

27 Jan, 2015 00:00 2731 Marime text
Fotbaliştii Farului vor efectua, astăzi, primul antrenament de după revenirea din vacanţă. Sâmbătă, sunt şanse mari să se dispute un meci amical, cu Înainte Modelu, la Constanţa
 
 Clubul constănţean a renunţat în mod oficial la cinci jucători şi are în vedere mai multe transferuri. Pe lângă Florin Pătraşcu şi Alexandru Vieru, astăzi, la antrenament, vor mai fi jucători noi. Antepenultimii în clasament, „marinarii“ speră încă la clasarea în primele şase echipe.
„Am început să ne adunăm de astăzi (n.r. ieri). Însă conjunctura a făcut ca antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina să fie chemaţi la Federaţia Română de Fotbal, la un curs de pregătire, astfel că am suspendat antrenamentul de astăzi (n.r. ieri). Începem antrenamentele mâine (n.r. astăzi), la ora 10.00. Momentan, stăm acasă, în pregătire centralizată. Sâmbătă, 31 ianuarie, e posibil să avem un meci amical, pentru a vedea la lucru anumiţi jucători. E posibil să jucăm cu Înainte Modelu (n.r. echipa clasată pe locul 7 în seria secundă a Ligii a III-a), pe stadionul nostru, de la ora 11.00. Sunt şanse mari să jucăm cu ei, dar nu e încă bătut în cuie. Depinde şi de starea vremii, sunt mai mulţi factori“, a declarat Cosmin Şişcu, directorul sportiv al FC Farul.

 Jucătorii la care s-a renunţat în mod oficial

 Potrivit acestuia, clubul a renunţat până acum, în mod oficial, la cinci jucători: Bogdan Straton, Miulescu, Ivănică, Bogdan Dumitru şi Arotăriţei. „Sunt fotbalişti pe care ne-am bazat, dar care nu au dat satisfacţie aşa cum ne aşteptam noi. De asemenea, Szalkai şi-a exprimat dorinţa de a da probe de joc până la reunirea lotului şi am fost de acord. Restul fotbaliştilor sunt sub contract şi trebuie să se prezinte la echipă, inclusiv Enciu“, a mai spus oficialul farist. În privinţa nou-veniţilor, Farul a căzut de acord cu foştii jucători ai Săgeţii Năvodari Florin Pătraşcu (fundaş) şi Alexandru Vieru (mijlocaş), dar sunt aşteptaţi şi alţi jucători, un mijlocaş de la Slatina, un vârf din Liga a II-a şi un fundaş stânga. Pe lângă aceştia, potrivit lui Şişcu, „mai sunt şi alţi copii pe care vrem să-i vedem. Avem la centru câţiva juniori buni, de perspectivă, să vedem dacă vor face parte din lot, nu neapărat să şi joace, dar cel puţin să se pregătească cu echipa mare“.

 O conjunctură favorabilă

 „Marinarii“ au încheiat anul 2014 pe antepenultima poziţie (locul 10 din 12 echipe), câştigând doar două dintre cele 16 meciuri disputate. Farul se află la numai două puncte de ultimul loc şi are -12 la adevăr, dar Cosmin Şişcu este de părere că echipa constănţeană poate prinde în continuare play-off-ul, în ciuda distanţei de nouă puncte care o despart de poziţia a şasea. „Obiectivul rămâne acelaşi, să prindem play-off-ul. Cât timp mai avem şanse matematice, de ce să renunţăm? Beneficiem şi de o conjunctură favorabilă, un loc eliberat în play-off. Poate îl prindem noi. Putem urca în clasament. Sperăm să începem bine meciurile din 2015“, a punctat directorul sportiv al Farului.    
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii