Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România - Marea Britanie, întâlnire de Fed Cup la Mamaia Simona Halep - „Sperăm să facem meciuri frumoase şi să învingem“

ro

21 Apr, 2017 00:00 3873 Marime text
Componentele echipei de Fed Cup a României aşteaptă cu opt imism întâlnirea cu Marea Britanie, din play-off-ul Grupei Mondiale II a competiţiei, care se va disputa în acest weekend, la Tenis Club Idu din Mamaia. 
 
Cele două formaţii au susţinut ieri, la baza sportivă, noi sesiuni de antrenament, dar şi conferinţele de presă, iar aseară au participat, la hotelul Iaki, la dineul oficial. Româncele Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cârstea, alături de antrenorul-nejucător Ilie Năstase, speră într-o victorie, partidele urmând a avea loc la TC Idu, sâmbătă şi duminică, în fiecare zi de la ora 11.00.
 
„Pentru mine nu e un meci crucial, dar important, da. Tenisul merge în continuare. Sperăm să câştigăm această partidă. Din pricina vremii, fetele nu prea s-au putut antrena pe terenul care va găzdui confruntarea. Dar suprafaţa de joc nu e atât de moale pe cât pare. Sperăm ca timpul să fie mai bun sâmbătă şi duminică. Nu avem ce face. Toate meciurile sunt importante, clasamentele nu prea contează. Avem forţa să revenim în elită. Meciul de la Bucureşti l-am pierdut la câteva puncte, la mustaţă. Poate vom avea noroc la alte partide“, a declarat Ilie Năstase. 

Vrea să-şi ia revanşa în faţa Johannei Konta

Confruntarea cu Marea Britanie îi oferă constănţencei Simona Halep prilejul de a juca din nou în faţa propriului public, pe o arenă pe care a crescut. „Mă simt foarte bine, durerile la genunchi au dispărut înainte de Indian Wells. Sunt pregătită, şi fizic, şi emoţional, să joc meciurile de Fed Cup aici, acasă. Am avut o perioadă foarte bună, cu antrenamente destul de dificile. Terenul central e foarte frumos, n-am mai jucat de foarte mult timp aici. A fost un moment plăcut pentru mine să intru iar pe el.

Zgura este foarte bună, iar tribuna OK, chiar dacă nu sunt atât de multe locuri. Sper să fie plină. Sperăm să facem meciuri frumoase şi să învingem. Adversarele sunt foarte bune. Johanna Konta e în top zece. Am pierdut contra ei, nu demult, şi sper să-mi iau revanşa. Trebuie să fim bucuroase că acest eveniment se întâmplă la Constanţa. Sper ca publicul să fie alături de noi în fiecare moment. Putem considera zgura un avantaj, dar o jucătoare de top zece joacă bine pe toate suprafeţele“, a spus Simona Halep (numărul 5 WTA).

Atmosferă frumoasă în lot 

Aflată pe locul 62 în ierarhia mondială, Sorana Cârstea s-a declarat onorată şi bucuroasă că face parte din echipa de Fed Cup a României, „care e una de top“. „Nu am emoţii. Am răspuns mereu convocărilor când am fost aptă. Cred că fiecare dintre noi va da totul pentru victorie. Este o atmosferă frumoasă în lot, de care ne bucurăm şi care ne ajută. Vrem să reuşim un rezultat pozitiv. Când vin la Fed Cup, e altceva. Sunt două săptămâni în care fac parte dintr-o echipă şi e senzaţional. În tenis, eşti doar tu cu antrenorul, acum e altceva, trebuie să te adaptezi şi la celelalte jucătoare. Eşti cu sufletul pentru ţară. La turnee, joc pentru mine, acum joc pentru România“, a precizat Sorana Cârstea. 

Partidele sunt echilibrate 

Irina Begu (33 WTA) crede că jucătoarea numărul unu a echipei oaspete, Johanna Konta, aflată pe locul şapte în clasamentul mondial, e o jucătoare periculoasă, indiferent de suprafaţa pe care joacă. „A avut un început de an foarte bun, dar vom lupta pentru victorie. Sunt mai multe meciuri de simplu şi unul de dublu, important e cine ajunge primul la trei. Vom încerca să câştigăm cât mai multe meciuri. De fiecare dată, ne dorim să încheiem partida după meciurile de simplu, dar mereu a fost foarte greu. Partidele sunt echilibrate. La Fed Cup, clasamentul individual nu contează, toate meciurile sunt importante. Suprafaţa ne avantajează“, a spus Irina Begu. 

Din nou pe zgură 

Monica Niculescu (47 WTA) n-a mai evoluat de mult pe zgură, dar acomodarea va fi rapidă. „Cred că am un an de când n-am mai jucat pe zgură. Aici, la Mamaia, m-am antrenat până acum o zi afară, o zi în balon. Mă simt bine pe zgură şi abia aştept să înceapă meciurile. La dublu, cred că pentru Marea Britanie vor juca Konta şi Heather Watson (n.r. 113 WTA), vom avea un meci de greu. Watson a mai jucat la dublu, iar Konta e în top zece. Vom vedea cum vor decurge ostilităţile în prima zi“, a punctat Monica Niculescu. 

„Hai să murim de azi. Unde e doctorul?“ 

La conferinţa de presă, Ilie Năstase a avut câteva replici care au stârnit râsul. „Domnul Cosac (n.r. preşedintele Federaţiei Române de Tenis) se referea la faptul că e un meci pe viaţă şi pe moarte“, a zis un ziarist. Prezent în sală, şeful FRT a exclamat: „Pe viaţă şi pe moarte?“ „Uite-l acolo (n.r. pe Cosac), ia întreabă-l pe el de ce pe viaţă şi pe moarte? Moare cineva dacă pierdem meciul, că n-am înţeles. I-auzi, mă, că murim dacă pierdem meciul. Hai să murim de azi. Unde e doctorul? E presiune oricum, mai puneţi şi voi, ce naiba!“, spus şi Ilie Năstase, izbucnind în râs inclusiv jucătoarele României. „Aţi hotărât cine joacă la simplu?“, a fost întrebat ulterior Ilie Năstase. „Trebuie să-ţi spun astăzi ţie? Dacă erai simpatic, îţi spuneam“, a răspuns fostul mare tenismen, în stilul caracteristic. 

„Nici Ceauşescu nu a stat 27 de ani“ 

La o altă întrebare, legată de tenisul din România, Năstase a punctat: „Nu avem bugete ca ei. Ele vin de la Wimbledon. Dacă aveam şi noi un turneu mare, eram şi noi bine cu bugetul. Aşa, ne chinuim. Dacă părinţii lor (n.r. ale jucătoarelor) nu aveau puţini bani să le susţină, nu erau aici. Noi nu avem o arenă polivalentă, dar să facem una numai de tenis! N-aţi văzut că ne-au dat afară de la Progresul? Asta trebuie scris în fiecare zi, să-l dăm jos pe tovarăşul ăla, că e de 27 de ani acolo. Nici Ceauşescu nu a stat atât. Dacă aveam în ţară 20 - 30 de arene ca la TC Idu, era foarte bine“.

Felicitări pentru Serena Williams 

Întrebată dacă a felicitat-o pe americanca Serena Williams (fostul lider mondial), care a lăsat să se înţeleagă că e însărcinată, Simona Halep a răspuns negativ. „N-am apucat, ieri (n.r. miercuri) am aflat. Cu prima ocazie, o s-o felicit. E un lucru deosebit să fii însărcinată şi să devii mămică. Eu cred că, după ce va naşte, va reveni în circuit şi va mai câştiga câteva turnee“, a spus Halep. 

Tenis 20 de ore pe zi 

Sfatul celei mai bune jucătoare de tenis din România pentru cei care vor să practice acest sport este: „Copiii trebuie să-şi fixeze foarte bine obiectivul, să ştie de la bun început ce doresc să facă. Dacă vor performanţă, trebuie să renunţe la multe lucruri, să facă sacrificii. În primul rând, trebuie să le placă tenisul, dar să aibă şi susţinere“. „Dacă faci tenis ca la muncă, degeaba îl mai joci. Trebuie să-ţi placă să joci 20 de ore pe zi, să alergi şi după mingile care ies afară“, a spus şi Ilie Năstase. 

Se mai vând bilete la TC Idu 

Federaţia Română de Tenis a anunţat că vor mai fi scoase la vânzare bilete pentru meciul de la Tenis Club Idu. Preţul unui tichet e de 90 de lei/zi. Biletele se vor vinde doar la casa de bilete de la Tenis Club Idu, începând de astăzi, de la ora 10.00. Copiii preşcolari, dar nu mai mici de trei ani, au acces gratuit, ocupând acelaşi loc cu persoanele majore care îi însoţesc, deţinătoare ale unui bilet valabil.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii