Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea frumoasă a SSC Farul Constanţa „Citeam articole despre Barcelona sau Eibar şi ne visam «socios» într-un club puternic“

ro

24 May, 2017 00:00 3136 Marime text
Câştigătoare a Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa şi, implicit, calificată la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, cu patru etape înaintea încheierii campionatului, echipa fanilor, SSC Farul, nu slăbeşte ritmul pe finalul întrecerii.
 
„Campioni ai judeţului, calificaţi în meciul de baraj! N-am pus şampania la rece, nici măcar nu am avut curajul să o cumpărăm! Pentru că mai avem treabă! Până la finalul sezonului, mai sunt cel puţin şase meciuri: trei în campionat, unul de Cupă şi, cele mai importante, meciurile de baraj. Tot efortul nostru de zece luni va fi comprimat atunci în 180 de minute de speranţă şi entuziasm. Acelaşi entuziasm de la Bacău, la baraj, cei care au însoţit atunci echipa ştiu despre ce vorbim. Vă aşteptăm lângă noi la fiecare meci, indiferent de adversar sau de competiţie! Pentru că fotbalul este nimic fără suporteri. Şi pentru că echipa vă aparţine! Ne vedem la stadion! Promovăm împreună!“, au punctat fanii înaintea meciului de ieri cu CS Agigea, de aceea apare menţiunea că, în Liga a 4-a, SSC Farul mai avea de jucat trei meciuri.

 Au ales să pornească de la zero 

Ajunşi în acest moment, pe finalul Ligii a 4-a, suporterii privesc înapoi şi explică de ce au ales, vara trecută, să o ia de la zero, cu SSC Farul. „Am pornit pe acest drum de la un grup de suporteri care nu-şi puteau imagina viaţa fără Farul! Mult entuziasm, puţine cunoştinţe despre cum se conduce cu adevărat o echipă sportivă, dar multă dragoste pentru Farul şi pentru culorile alb şi albastru. Ideea era discutată de mult... Analizaserăm toate opţiunile: să stăm cu mâinile în sân şi să aşteptăm să se desfiinţeze clubul iubit, să acceptăm o fuziune ruşinoasă doar pentru a mai supravieţui cine ştie cât sau să o luăm de la capăt. Am ales să pornim de la «zero». Modelul era deja patentat şi la multe cluburi dăduse roade. Citeam articole despre Barcelona sau Eibar şi ne visam «socios» într-un club puternic“, au arătat fanii.

 Aproape de promovare 

SSC Farul a pornit astfel la drum şi s-a dezvoltat zi de zi, ajungând la 30 de victorii şi o înfrângere în 31 de meciuri. „Uşor-uşor, am crescut, de la 20 de inşi până la aproape 200. Au venit alături de noi cei care au rămas alături de Farul până la sfârşit, Marcel Lică, antrenorii Ion Barbu şi Gheorghe Mina, alături de o parte dintre foştii fotbalişti şi câţiva dintre juniori. Apoi au venit şi sponsorii, mai întâi timid, apoi din ce în ce mai mulţi, peste 25. Au venit fostele glorii, adevăraţi farişti, bucuroşi la rândul lor pentru că nu am uitat ce au făcut pentru istoria Farului şi pentru respectul pe care li l-am arătat. Au venit campioni ai Constanţei, sportivi de talie mondială şi europeană. Şi au pus umărul la ascensiunea echipei. Uneori cu mai mult entuziasm decât noi! A venit prima victorie, apoi a 10-a şi a 20-a. Am continuat să visăm şi să ne promitem că singurul mod în care se va încheia această poveste va fi printr-o promovare! Şi iată că suntem aproape de a o realiza. Apoi, ni s-au alăturat copiii! Ce lovitură! Grupa domnului Dumitru Faitaş a pus în practică filozofia sa: «În orice competiţie am juca, ţintim doar primul loc!» Şi au reuşit şi ei! Au învins cele mai bine clasate echipe şi au arbitrat finalul campionatului juvenil“, au spus suporterii constănţeni.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii