Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portarul echipei CSU Neptun s-a ales cu amendă

ro

20 Mar, 2013 00:00 1318 Marime text
Handbalista ucraineană Iana Sitenko, portarul liderului Diviziei A, CSU Neptun Constanţa, a fost amendată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal cu 300 de lei pentru cartonaşul roşu primit în meciul cu echipa Şcoala 181 Bucureşti, jucat la Constanţa, pe 10 martie, în etapa a 19-a a competiţiei şi câştigat de gazde cu 31-21.
Sitenko a fost eliminată în minutul 47 al partidei. Oficialii lui CSU Neptun spun însă că sancţiunea este exagerată, iar Sitenko ar fi trebuit să primească doar avertisment. Sancţiunea a fost dictată conform noilor prevederi ale regulamentului (Regula 8, din Regulamentul de joc, valabil din iunie 2010), care spun că, în situaţia în care portarul părăseşte spaţiul de poartă, cu scopul de a prinde o pasă adresată unui adversar şi, prin mişcarea sa, determină o ciocnire cu acesta, atunci portarul trebuie descalificat.

Totuşi, „din păcate, membrii Comisiei de Disciplină nu au luat în considerare faptul că jucătoarea se află la prima abatere de acest gen, intervenţia portarului ucrainean nu a fost violentă, neputând fi încadrată drept «comportare nesportivă gravă sau grosolană», şi nici nu s-a petrecut în ultimul minut de joc. În aceste condiţii,  sancţiunea normală ar fi fost cea de acordare a unui avertisment, în concordanţă cu prevederile Regulamentului Disciplinar al FRH (articolul 50). Conform deciziei Comisiei, termenul de achitare a amenzii este 23 martie 2013”, se arată pe site-ul oficial al CSU Neptun Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii