Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peripețiile suporterilor de la turul barajului Farul - FCM Bacău (galerie foto)

ro

24 Jun, 2015 00:00 4654 Marime text
S-au împlinit 14 ani de când FC Farul a învins FCM Bacău în turul barajului de promovare / menţinere în prima divizie. Dubla manşă a fost una de poveste, „marinarii“ infirmând calculele hârtiei şi intrând în Divizia A.
 
Ziua de 20 iunie 2001 a adus faţă în faţă, pe stadionul din Constanţa, FC Farul şi FCM Bacău. „Marinarii“ se clasaseră pe locul secund în Divizia B, iar echipa băcăuană ocupase locul 14 la finele campionatului primei ligi. Oaspeţii alcătuiau o echipă experimentată, care beneficia de susţinere şi avea prima şansă la baraj. Fariştii s-au mobilizat însă, iar la Constanţa au făcut primul pas spre promovare.
 
În Divizia B, FC Farul pierduse duelul cu Sportul Studenţesc pentru ocuparea locului întâi, care asigura promovarea directă. „Ne-am clasat pe doi, la diferenţă mică de «studenţi». Sportul avea atunci o echipă extraordinară şi ne învinsese în Regie cu 1-0, după un gol al lui Gigel Bucur în minutul 90+3. Dacă noi ne impuneam la Constanţa, în retur, cu 2-0, treceam pe locul întâi. S-a încheiat însă 1-1 şi a trebuit să ne mulţumim cu prezenţa la baraj“, declară principalul de atunci al Farului, Petre Grigoraş, care, la ora partidei, avea 36 de ani.
 
Suporterii au dorit să fie alături de echipa de suflet și s-au deplasat cu 12 autocare spre stadion. Bineînțeles, peripețiile nu au ezitat să apară.
 
„Am plecat de dimineață, de la ora 08.00. Suporterii ajunseseră cu o oră înainte, fiind nerăbdători. Fiecare autocar a fost însoțit de jandarmi, iar când am făcut un popas la Mărășești, cei de la bar l-au închis când au văzut câți oameni suntem. Probabil de teamă sau de nesiguranță“, povestește Mihai Dumitru, arbitru în ligile a IV-a şi a V-a, precum şi în campionatul Old Boys.
 
Au fost prezenţi peste 500 de suporteri pentru a încuraja FC Farul, iar la finalul meciului a fost o bucurie imensă pentru ei.
 
„Peripețiile au continuat. La întoarcere, un autocar a pus o frână bruscă și a intrat în altul. S-a spart doar parbrizul, iar câțiva au suferit contuzii, dar nimic grav. A fost o noapte lungă, dar bucuria a fost mai presus decât oboseala“, a mai adăugat Mihai Dumitru.
 
 La final, suporterii au fost apreciați și li s-a mulțumit pentru aport și pentru încurajarea echipei. Deplasarea a fost suportată de Paul Peniu, la acel moment președintele clubului.
 
„Făcând o comparație, acum, la un meci vin 150 de suporteri, iar atunci mergeam peste 500, și în deplasare. În 2005, a fost recordul de suporteri strânși. S-a închiriat un tren doar pentru noi. Am fost în jur de 3.000 de suporteri la meciul Dinamo - FC Farul“, a mai declarat Mihai Dumitru.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii