Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul Giani Nedelcu e supărat după eşecul drastic cu SC Bacău „Dacă o ţin tot aşa, jucătorii Farului vor fi amendaţi“

ro

20 Nov, 2014 00:00 2961 Marime text


FC Farul nu este pe drumul cel bun în atingerea obiectivului din acest sezon al Ligii a II-a (clasarea în primele şase echipe). Constănţenii se află doar pe locul zece (din 12 formaţii), iar de ultima poziţie îi despart numai două puncte


Etapa a 13-a a Ligii II-a, prima din această stagiune în care Ion Barbu a condus din nou echipa ca principal, le-a adus „marinarilor“ a treia înfrângere la rând şi primul eşec acasă din campionat. A fost un 1-4 cu SC Bacău, la capătul unei evoluţii foarte slabe a gazdelor, care au scăpat însă uşor pe tabelă, la câte ocazii au ratat băcăuanii. Farul pierduse cu 1-4 şi în etapa anterioară. Patronul clubului, Giani Nedelcu, a catalogat eşecul cu SC Bacău drept „ruşinos“ şi le spune jucătorilor că au şi obligaţii, nu numai drepturi.

În 13 meciuri, Farul a totalizat două victorii, cinci egaluri şi şase înfrângeri, strângând numai 11 puncte, golaveraj 15-24 şi un îngrijorător -10 la „adevăr“. Până la locul şase, ultimul care duce în play-off, e o distanţă de opt puncte. „Înfrângerea cu SC Bacău este ruşinoasă. Să fii al treilea la minge, nici măcar al doilea, e dureros. Cauzele? Băieţii le ştiu, ce, am jucat eu?“, a spus Nedelcu. Întrebat dacă se pune problema ca fotbaliştii Farului să nu fi vrut să joace, din pricina nemulţumirilor financiare şi de altă natură pe care le-ar avea, patronul Farului a comentat: „Ar fi bine să fie aşa, pentru că, probabil, apoi îşi vor reveni. Să nu fie însă alte lucruri. E posibil ca unii dintre ei să gândească altfel, în ideea unor câştiguri de moment. Caut să depistez dacă nu e vorba şi de aşa ceva. Într-adevăr, avem întârzieri la plată, dar probleme asemănătoare sunt şi la alte cluburi. Exemplele Bacău şi Săgeata îmi sunt cele mai la îndemână, însă văd că fotbaliştii de acolo joacă, se zbat, câştigă. Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă că, până la urmă, tot îşi vor lua banii, aşa că nu are niciun rost dacă se gândesc să protesteze prin joc. Noi facem eforturi mari ca să asigurăm finanţarea clubului, însă, în lipsa rezultatelor, e foarte greu. Mult mai uşor ne-ar fi să facem rost de bani având în spate suportul rezultatelor şi al jocului bun“, a mai spus Nedelcu.

Giani Nedelcu - „Fotbaliştii au drepturi, dar şi obligaţii“


Patronul clubului constănţean a declarat că, până acum, conducerea Farului nu s-a gândit la sancţiuni financiare, dar, dacă jucătorii vor continua pe aceeaşi linie, se va ajunge cu siguranţă şi la această formă de pedeapsă. „Băieţii au datoria morală de a juca. Au drepturi, nimeni nu zice nu, dar şi obligaţii. Nu să se facă de râs şi să-l facă de râs şi pe Ion Barbu. Îmi pare rău că acesta a prins numai situaţii grele la Farul. Jucătorii nu văd că sunt echipe care cedează cu tot cu sprijinul pe care-l au de la autorităţile locale? Pe noi nu ne ajută nimeni. Fotbaliştii noştri se culcă pe o ureche, dar avem şi posibilitatea să le scădem contractele. Nu ne-am gândit până acum la aşa ceva. Am zis că e echipă nouă, că au fost acele egaluri nedrepte, că băieţii au vrut, dar aşa nu se mai poate. Ei ne forţează mâna să-i penalizăm financiar. Putem reduce contractele şi cu 25%, iar în această situaţie cred că am ajunge la zi cu banii. Mai sunt trei etape până la finele anului şi, dacă vedem că tot aşa o ţin, 100% vom recurge la această măsură. Au mereu nemulţumiri, dar, la alte echipe, jucătorii nu primesc nici mâncare. Noi asigurăm trei mese pe zi“, a arătat Giani Nedelcu.

Patronul Farului - „Poţi să-l aduci şi pe Mourinho la Farul şi tot degeaba“


Până la finele anului, Farul va mai juca împotriva echipelor ACS Academica Argeş (locul 2, cu 24 de puncte) - sâmbătă, 22 noiembrie, în deplasare; FC Voluntari (locul 1, cu 31 de puncte) - sâmbătă, 29 noiembrie, la Constanţa; Gloria Buzău (locul 6, cu 19 puncte) - sâmbătă, 6 decembrie, în deplasare. „Aştept o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor şi să bată şi ei pe cineva. Sunt meciuri grele, dar toate au fost aşa. Inclusiv FCM Dorohoi, echipă nou-promovată şi care, la ora meciului cu noi, avea doar un punct în şase meciuri, ne-a dat cu terenul în cap! Nu ştiu dacă, de la anul, va rămâne Ion Barbu principal sau dacă vom aduce pe altcineva. E posibil orice. Însă, la Farul, poţi să-l înscăunezi acum şi pe Mourinho şi tot degeaba“, a mai arătat Giani Nedelcu.  

Auraş Braşoveanu exclude varianta non-combatului


Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului, exclude varianta că prestaţia jalnică a Farului din disputa cu SC Bacău ar avea la bază un non-combat al jucătorilor. „Eu nu sunt de acord cu această ipoteză, că băieţii n-ar fi vrut să joace. Înclin să cred ceea ce a dus la evoluţia lor din meciul de sâmbăta trecută a fost situaţia conjuncturală negativă pe care singuri au creat-o în decursul timpului A fost o demotivare totală, ca să nu spun blazare sau atitudine de «lasă-mă să te las». Au fost imuni la toate eforturile noastre de a-i trezi la realitate. Se simte în mod clar şi lipsa unui lider de echipă. Starea în care se află ei nu are nimic în comun cu orice fel de competiţie, nu neapărat sportivă. Nu mai au ambiţie, iar orgoliul parcă nu le mai poate fi răscolit. Parcă aşteaptă sfârşitul sezonului. Eu sunt însă un luptător şi, alături de staff-ul tehnic, sperăm să retrezim totuşi energiile din echipă. Este important ca băieţii să înţeleagă că, dacă nu vor reuşi să depăşească blazarea, va fi rău“, a punctat Auraş Braşoveanu.

Cristian Bardu s-a despărţit de Farul


Chiar dacă Farul are un program deosebit de greu până la finele anului, preşedintele Farului spune că nu şi-a pierdut speranţa. „Nu abdicăm. Vrem ca, la finele anului, să fim mulţumiţi că am făcut tot ce se putea face. Ne dorim ca din cele trei meciuri să obţinem şase puncte. Sâmbătă, nu vor juca Ciobanu şi Bardu, suspendaţi, iar Enciu este accidentat şi nu sunt semnale pozitive că ar putea fi refăcut. Pe de altă parte, Bardu a venit la noi cu intenţia de a-şi rezilia contractul“, a mai spus Braşoveanu. În echipa „marinarilor“ va reveni în schimb Robert Neagoe, suspendat în runda trecută. 

Bardu - „Avem familii, copii şi n-am putut trece peste probleme“


Cristian Bardu a explicat ce a stat la baza deciziei sale de a pleca de la Farul şi de ce au jucat atât de prost „marinarii“ cu SC Bacău. „Într-adevăr, iniţiativa despărţirii mi-a aparţinut mie. Am căzut de acord cu clubul pentru rezilierea înţelegerii. Nu puteam continua în ritmul acesta, am familie şi copil. Dacă nu suntem plătiţi, nu văd de ce am merge înainte. Nu am ce să le reproşez şefilor Farului, le mulţumesc pentru ce au făcut pentru mine şi apreciez că mi-au dat posibilitatea de a juca sub culorile unui club aşa mare şi cu o aşa istorie în spate, dar prefer să-mi văd de drumul meu. Decât să mă fac de râs în continuare, am ales să ridic mâna şi să mă retrag. Cu toţii am jucat foarte slab cu SC Bacău, dar trebuie să se înţeleagă că mai mult de 60% dintre băieţi suntem familişti, cu copii, şi n-am putut trece peste problemele care sunt la club. În aceste condiţii, e foarte greu să capeţi motivaţie. Sub nicio formă nu e adevărată varianta că nu am fi vrut să jucăm. Doamne fereşte! Aşa ceva e exclus la Farul. Cu atât mai mult cu cât Ion Barbu, unul dintre simbolurile clubului, se afla la primul meci din cel de-al doilea mandat al său de principal. Am fi vrut să debuteze cu o victorie. Nu s-a putut însă. Ba, mai mult, a ieşit invers. De săptămâna viitoare, mă voi pregăti individual cu un preparator fizic, iar principalul meu obiectiv până la reluarea campionatului va fi să mă refac 100%, pentru că în ultimele meciuri am evoluat nerefăcut şi nu a fost bine“, a precizat Cristian Bardu.             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pleacă drak odată, orfanule ! 20 Nov, 2014 18:07 Dacă o vor ţine tot aşa, mai bine pleci tu de la Farul. Nu eşti decât un pripăşit trist căruia nu ţi-a ieşit pasenţa, în sensul că ai vrut să te pricopseşti din fotbal, ulterior să faci afaceri în Constanţa.
  • Suporter 20 Nov, 2014 09:47 Mai Giani. Noi stim ca ai anumite interese la Farul, dar tu chiar vrei sa distrugi aceasta echipa. Ti-am spus de atatea ori sa faci o echipa din juniorii de la club car nu vrei. Cu ei scapi de casa, masa si salarii nesimtite cum au acesti "fotbalisti" pe care ii iei de la tarabele tale din piata Trapez.Ai juniorii de la grupele 95-96 care intotdeauna ti-au batut vedetele si care cred ca daca jucai cu ei, puneau suflet in joc pentru ca sunt constanteni, si si-au irosit cel putin 10 ani din viata in curtea Farului, iar tu nici nu te uiti la ei. Incearca si aceasta varianta ca nu mai ai nimicn de pierdut.(poate niste bani de la pariuri)
  • farul meu 20 Nov, 2014 08:51 Off!Mai Giani ,mai ştii altceva decât să acuzi voalat fotbaliştii?!Esti un un mincinos!Spui ca o să îşi ia banii până la urmă?!Cum aşa cum i-am luat eu?!
  • Muie Giani 20 Nov, 2014 01:43 a facut farul praf!!! Ii amendeaza? Dupa ce ca nu le da banii ii si amendeaza, motiv sa nu le dea banii...oameni buni acesta isi bate joc de o echipa fanion! Trezirea! Marsh din Constanta!