Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nelu Carastoian - „Rezultatele nu sunt întâmplătoare“ Gloria Băneasa, devoratoarea de granzi. A bătut şi primele două clasate

ro

13 Apr, 2017 00:00 7652 Marime text
După ce i-a administrat prima înfrângere liderului detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, SSC Farul, Gloria Băneasa a mai făcut o victimă de lux, trecând pe teren propriu şi de a doua clasată (înaintea partidei), CS Năvodari, care, în urma eşecului, a căzut pe poziţia a treia în clasament.

Gloria Băneasa nu a pierdut niciun meci de când a fost preluată, anul trecut, de antrenorul Nelu Carastoian, realizând, de atunci, zece victorii şi un egal în 11 partide. Formaţia e neînvinsă din 22 octombrie 2016, urcând în clasament până pe locul şase, cu 40 de puncte (13 victorii, un egal şi zece înfrângeri) şi +4 la adevăr. După succesul cu SSC Farul, Gloria şi-a continuat seria fastă, câştigând în deplasare cu CS Eforie (4-3), iar apoi dispunând de vice-lideră.
 
Astăzi, de la ora 17.30, formaţia din Băneasa joacă în deplasare cu CS Agigea, iar în următoarea etapă primeşte vizita Viitorului Fântânele, actuala echipă de pe locul doi.
 
„Rezultatele Gloriei Băneasa nu sunt întâmplătoare. Nu degeaba am câştigat la Eforie şi am învins SSC Farul şi CS Năvodari. I-am făcut pe băieţi să aibă o mare încredere în ei. După părerea mea, dar şi a multor specialişti, o echipă de fotbal 70% e pe mental. Până să vin eu, Gloria făcuse doar nouă puncte, apoi n-am mai pierdut niciun meci. E adevărat, faţă de tur am mai adus câţiva băieţi. Am ştiut cum să-i mobilizez pe toţi şi să-i fac să înţeleagă că au valoare. De asemenea, le-am arătat cum să stea mai bine în teren, întrucât făceau unele greşeli şi depuneau efort inutil“, a declarat Nelu Carastoian. 

Vor juca mai mulţi tineri 

Până la finalul campionatului, Gloria Băneasa nu va avea un obiectiv deosebit în ce priveşte clasarea, scopul antrenorului Carastoian fiind să folosească mai mulţi tineri de la echipa de juniori. „După meciul de acasă, de săptămâna viitoare, cu Viitorul Fântânele, obiectivul nostru este ca, la fiecare meci, să folosesc cel puţin 30 de minute trei copii de la juniori în echipa mare. N-am obiectiv în ce priveşte clasarea, am scăpat de retrogradare, iar în continuare scopul meu e să integrez copii de la juniori. Numai jocul îi căleşte pe tineri şi le scoate în evidenţă calităţile. La juniori, un copil de valoare nu se remarcă, dar la echipa mare, da“, arată Nelu Carastoian.
 
Gloria Băneasa îşi doreşte un succes şi în partida cu Fântânele. „Acasă, nu ne punem probleme să pierdem vreun meci. Sigur, cine ştie, dacă sunt peste noi, mult mai buni, asta e, dar eu nu cred“, a punctat Nelu Carastoian.

„CS Năvodari mi-a plăcut mai mult decât SSC Farul“

Tehnicianul Gloriei spune că, deşi a învins şi CS Năvodari, în acel meci Băneasa s-a impus cu noroc. „CS Năvodari e o echipă foarte bună. Mi-a plăcut mai mult decât SSC Farul. Îl felicit pe Constantin Funda (n.r. antrenorul formaţiei năvodărene). Au avut ghinion. Noi am jucat mult mai slab ca împotriva Farului. Cred că a fost cel mai slab meci al nostru, dar tot am reuşit să batem. A apărat bine şi Mirică“, a precizat Nelu Carastoian, care a pus succesul său şi al echipei şi pe seama sprijinului de care beneficiază. „Şansa mea este că, în afară de Primărie, am alături doi oameni deosebiţi, Nicolae Radu, preşedintele Asociaţiei Sportive, şi Adrian Coliş“, spune antrenorul.
 
Sursa foto: Facebook (Gloria Băneasa) 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii