Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Investiţia noastră sunt copiii“ Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ cheltuieşte un milion de euro pe an

ro

15 Mar, 2016 00:00 2143 Marime text

 
Gică Hagi, patronul academiei de fotbal care-i poartă numele, a dezvăluit că bugetul sectorului juvenil e de zece ori mai mare decât al oricărui club din ţară, „Regele“ şi colaboratorii săi punând un accent deosebit pe copii 
 

„Investiţia noastră sunt copiii. Bugetul echipei mari e comparabil cu cel al echipelor de jos din Liga 1, cu cel al formaţiilor din play-off nu se compară. E mult mai mic decât al celor din play-off, 30% - 40% din ce au ele. La juniori avem însă bugetul de zece ori mai mare decât al oricărui club din România. Un milion de euro pe an cheltuim la juniori, la centru. FC Viitorul va ajunge să aibă 90% jucători din Academie. Zece ani avem asigurat fondul de fotbalişti“, a arătat Gică Hagi.       

  
FC Viitorul s-a calificat în play-off-ul Ligii 1, iar în cele două meciuri jucate în această fază are o înfrângere şi un egal, remiza, 1-1, fiind obţinută în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu. Evoluţia constănţenilor din această partidă a fost remarcată de Marius Şumudică, antrenorului liderului Astra Giurgiu. „Cum a jucat Viitorul numai pe Play-Station am văzut. I-am şi trimis un SMS lui Gică Hagi şi l-am felicitat. FC Viitorul are cel mai frumos joc din România. Dacă va continua aşa, va câştiga toate partidele până la final“, a spus Şumudică. 

Posesie mai bună ca Pandurii

 

„Ne-am creat multe ocazii, am pus presiune aşa cum trebuie şi am avut posesie. Cred că am stat mai bine la acest capitol decât Pandurii. Ne-am impus jocul în faţa unei echipe foarte bune, şmechere, cu experienţă, care ştie să profite de anumite faze. Îmi pare rău însă că n-am câştigat, pentru că meritam. Păcătuim însă în continuare la finalizare, în ultimii 30 de metri. Pentru noi, evoluţia din play-off e o experienţă importantă. Jucăm un fotbal bun şi sperăm ca de la meci să creştem. Trebuie să învăţăm din aceste meciuri frumoase“, a precizat Gică Hagi.


„Penalty-ul la Nicoliţă l-a văzut şi bunica“

„Regele“ s-a arătat însă iarăşi nemulţumit de arbitraj, FC Viitorul având cu Pandurii un nou penalty neacordat. În plus, „arbitrul a spus că se va prelungi meciul cu minutele necesare, dar s-au acordat numai trei minute, în ciuda schimbărilor făcute de ambele echipe şi a tragerilor de timp. Dar asta e, jucăm. Suntem prea mici şi nu avem forţă. S-au speriat când au văzut Viitorul pe doi, când au văzut cum pasam, cum jucam, cum marcam. Într-un meci anterior, la Nicoliţă a fost penalty clar, a văzut-o şi bunica, aţi văzut şi voi de la Craiova. Am jucat atâţia ani fotbal şi am atâta experienţă încât să am o opinie autorizată“.

Mai mult sânge de fotbalist

Autorul golului egalizator al FC Viitorul din partida cu Pandurii, Vlad Rusu, a fost lăudat de Hagi. „Cred că Vlad e unul dintre cei mai înzestraţi atacanţi pe care-i are România. E înalt, are viteză, execuţii, e bun cu ambele picioare şi are un bun joc de cap. Îi trebuie însă mai mult sânge de fotbalist. Sânge de oltean. E prea bun, e băiat prea bun. L-am adus înapoi după ce s-a maturizat. I-am spus că vreau să devină cel mai bun, sper să reuşim. Dacă nu, asta e. Îl am şi pe Coman, care e 1998“, a punctat managerul tehnic al FC Viitorul. 

Cu Steaua, prima victorie din play-off?

După meciul cu Pandurii, pentru FC Viitorul urmează partida de la Ovidiu cu Steaua, echipă care şi-a mărit şansele la titlu după ce a învins Astra Giurgiu. „A fost un meci greu cel cu Pandurii, dar am dominat de la un cap la altul. Din păcate, ne-au dat gol la singura lor ocazie, cred. Consider că ne puteam impune. Mă bucur că am înscris, golul e bun pentru moralul meu. Am avut o discuţie înainte de meci cu Gică Hagi. Mi-a spus mai multe lucruri, m-a încurajat şi îi mulţumesc. Vorbele dânsului m-au motivat. Mă bucur că i-am răsplătit încrederea. Sper să punctez şi în continuare şi să câştigăm. Ne aşteaptă un meci greu cu Steaua, dar toate sunt aşa în play-off. Sper să câştigăm prima partidă în această fază a competiţiei. Îi aşteptăm pe suporteri în număr mare alături de noi. Ne dorim să facem un joc la fel de bun, dar de data aceasta să şi câştigăm“, a declarat şi Vlad Rusu.

„Ianis poate deveni un jucător foarte bun”

Gică Hagi s-a referit şi la fiul său, Ianis, care a avut o evoluţie bună şi cu Pandurii. „Ianis s-a născut cu asta, e rolul lui, e decar. Trebuie să facă ce a făcut astăzi (n.r. sâmbătă). Mai are de muncit, însă eu la vârsta lui nu eram la acest nivel, jucam prin Divizia B. Acum e un jucător tânăr, de perspectivă, nimic mai mult. Nu-l las să fie cu nasul pe sus, îngâmfat. Trebuie să fie modest, ca noi toţi. E talentat şi poate deveni un jucător foarte bun. Dacă va munci, dacă va trage de el, să reziste 90 de minute şi să joace la un ritm şi o intensitate foarte bune“, a spus Hagi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii