Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învestirea Gabrielei Szabo, comentată la Constanţa „Sper să avem un ministru care să se bată, nu să respecte sarcinile de partid”

ro

06 Mar, 2014 00:00 1529 Marime text
Desemnarea fostei campioane olimpice, mondiale şi europene Gabriela Szabo ca ministru al Tineretului şi Sportului, în locul lui Nicolae Bănicioiu, în Guvernul Ponta 3, este privită la Constanţa ca o lovitură de imagine şi ca o bilă albă pentru atletismul românesc. Pe de altă parte, Szabo este datoare să nu înşele aşteptările celor din sport, care sunt mari. „Faptul că încă un ministru vine din rândul sportivilor de mare performanţă e o bilă albă pentru atletismului românesc. Sper însă din tot sufletul să avem un ministru care să se bată pentru rezolvarea problemelor sportului, şi nu să respecte sarcinile de partid. Gabi Szabo cunoaşte suferinţele sportului şi prin ce trece acesta, astfel că ştie unde să pună accent. Dacă la nivel de cluburi mai respirăm, sportul şcolar şi universitar e sufocat.

Îi doresc noului ministru să aibă isteţime şi deschidere, puterea de a bate cu pumnul în masă şi de a cere. Sportul trebuie să revină acela care a propulsat-o şi pe ea în marea performanţă, pentru că Gabi vine din sportul şcolar. Nu este obligatoriu ca un fost mare sportiv să ajungă un antrenor sau manager de aceeaşi valoare (iar exemple avem destule, în ambele sensuri), însă îmi doresc ca Gabriela Szabo să reuşească şi ca administrator al sportului. Atuul nostru e că Gabi reprezintă un brand şi nu s-a dus ministru să se îmbogăţească. Poate spune lucrurilor pe nume şi se poate implica activ, pentru că ar fi păcat de Dumnezeu ca sportul din unele sectoare să închidă ochii”, a declarat Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa.
 
„Ştie cu ce greutăţi se confruntă sportul”
 
Ilie Floroiu, şeful Clubului Sportiv Farul, şi el un fost mare atlet, a spus: „Mă bucur că ministrul Tineretului şi Sportului vine din lumea atletismului, fiind astfel un veritabil om de sport. Sper ca, odată cu numirea lui Gabi Szabo, sportului românesc să-i fie mai bine, iar imaginea pe care o are aceasta să o ajute să rezolve multe dintre probleme. Lucrând de un an în minister, în calitate de consilier al lui Nicolae Bănicioiu, Gabi Szabo ştie cu ce greutăţi se confruntă sportul, dovadă că a prezentat un programul pentru care a primit aviz favorabil la audierile din comisiile parlamentare”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii