Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe barajul pentru Liga a 3-a! Doi pescăruşi au prefaţat duelul dintre SSC Farul şi Pescăruşul Sarichioi

ro

17 Jun, 2017 00:00 8356 Marime text
​Campioanele la fotbal ale judeţelor Constanţa şi Tulcea, SSC Farul şi Pescăruşul Sarichioi, dispută sâmbătă, 17 iunie, manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a
 
Meciul se joacă la Sarichioi, de la ora 18.00, urmând ca sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17.30, să se dispute returul, la Constanţa. SSC Farul a câştigat, la diferenţă mare faţă de a doua clasată, Viitorul Fântânele, Liga a 4-a constănţeană, în vreme ce Pescăruşul Sarichioi a dispus în finala campionatului de formaţia Delta Stars Tulcea. La adversara SSC Farul evoluează câţiva fotbalişti care au jucat şi la FC Farul.
 
„Pescăruşul are jucători buni, unii au jucat la FC Farul sau la Delta Tulcea. Nu întâmplător a ieşit campioană. Dar eu cred că Farul e mai valoroasă, astfel că e favorită în această dublă. Trebuie să fim însă atenţi. Am văzut Pescăruşul Sarichioi în finala campionatului tulcean, câştigată cu 6-2 contra echipei Delta Stars Tulcea. Aceasta nu a prea a pus probleme însă, în condiţiile în care a şi jucat în inferioritate numerică o parte din meci, astfel că nu mi-am putut face o idee clară. Am văzut şi terenul de la Sarichioi, care este îngust, cu multe părţi proaste, dar asta nu e o problemă, ambele echipe vor juca pe el. Îi aşteptăm pe suporteri să ne susţină în număr mare“, a declarat Ion Barbu, antrenor SSC Farul, alături de Gică Mina, director tehnic fiind Viorel Farcaş.

Urmează capitolul 2

Atacantul Alexandru Grigoraş spune că este foarte important ca SSC Farul să marcheze la Sarichioi. „Primul nostru obiectiv, câştigarea Ligii a 4-a, l-am îndeplinit. Urmează capitolul 2, barajul, care este esenţial pentru noi. Sperăm să fie încununarea unui sezon de excepţie al SSC Farul. Nu contează cine va marca la baraj, important e să câştige echipa. Vrem să dovedim că suntem o echipă ofensivă şi să punctăm şi în deplasare, făcându-ne viaţa mai uşoară“, a menţionat golgheterul farist. Parcă prefaţând duelul din baraj, doi pescăruşi s-au aşezat pe tribuna oficială a stadionului Farul, exact deasupra panoului cu denumirea arenei!

Foştii farişti

Printre fotbaliştii care joacă la Pescăruşul şi care au evoluat şi în Constanţa se numără Ştefan Ciobanu (căpitanul echipei, născut în anul 1979), Emil Nanu (1981), Cristian Coconaşu (1985), Sorin Ţeican (1973), portarul Erwin Geomadin (1977), Vali Drăgoi (1976) sau Iancu Nane (1989). Ciobanu a fost junior al FC Farul, dar a jucat şi la prima echipă a „marinarilor“, în Liga 1, eşalon în care au evoluat, în „alb-albastru“, şi Emil Nanu, şi Sorin Ţeican. Geomadin a jucat la echipe precum Portul Constanţa (juniori şi seniori), Electrica Dobrogea (cu care a promovat în Divizia B), CSM Medgidia (în Divizia B), Callatis Mangalia (Liga a 3-a) sau Unirea Slobozia. Coconaşu a jucat pentru FC Farul în Liga a 2-a, iar Vali Drăgoi a fost junior al clubului constănţean, la fel ca Iancu Nane, care a evoluat la grupa 1989, pregătită pe atunci de Lucian Marinof.

Ştefan Ciobanu, cel mai bun fotbalist din Liga a 4-a tulceană 

„Dacă pentru Pescăruşul Sarichioi e ca o minune, ca să zic aşa, posibilitatea de a juca în Liga a 3-a, pentru Farul se pare că e începutul unui nou drum. Cu ceva ani în urmă, nu mulţi dintre microbiştii constănţeni se aşteptau să vadă echipa jucând baraj pentru accederea în Liga a 3-a, dar asta e situaţia. Trebuie să meargă înainte şi să încerce să treacă de formaţia la care evoluez eu acum. Ţin să-i anunţ însă pe cei de la Farul că nu le va fi uşor, întotdeauna când am jucat împotriva Farului am făcut-o, cred eu, bine, încercând să demonstrez că Ştefan Ciobanu putea să spună un cuvânt în fotbalul constănţean. Va fi un meci greu (sufleteşte) pentru mine. Având în vedere experienţa fotbalistică a celor de la Farul, Pescăruşul va avea o misiune dificilă la baraj, dar vom face tot posibilul să le facem meciurile grele şi să încercăm să promovăm noi. Avem sprijinul primarului comunei Sarichioi, Vitali Cristian Finoghen, care se gândeşte la promovarea echipei în eşalonul trei. Beneficiem de toată susţinerea sa şi a celor din jurul său. De aceea s-a şi ajuns să avem performanţe“, a declarat Ştefan Ciobanu, declarat cel mai bun fotbalist al Ligii a 4-a din Tulcea.

Fanii merg la Sarichioi în coloană de maşini 

SSC Farul va fi încurajată şi la Sarichioi de un grup însemnat de suporteri, care vor pleca de la Constanţa sâmbătă, la ora 15.00. „Mâine (n.r. astăzi), vă aşteptăm cu mic, cu mare în parcarea stadionului Farul, cel târziu la ora 14.30. Deplasarea se va realiza cu maşinile personale, iar pentru cei care nu au această posibilitate am rezervat autocare şi microbuze. Preţul călătoriei este de 30 de lei/persoană, iar pentru că ne dorim ca toţi suporterii să aibă ocazia de a fi alături de echipă, vom încerca să suplimentăm numărul mijloacelor de transport, dacă va fi nevoie. La ora 15.00, vom pleca spre Sarichioi! Împreună, uniţi, în coloană! Cu fulare şi fanioane cu Farul la oglinzi, cu steaguri alb-albastre pe geamuri! Vom «invada» localitatea tulceană şi vom arăta din nou ce înseamnă Farul: Forţă, Abnegaţie, Rezistenţă, Unitate, Luptă! Promovăm împreună!“, a fost mesajul suporterilor.
 

„Toți la meci, toți pentru Pescărușul! Bucurați-vă de fotbal! Forza Pescărușul!“
 

Cei de la Pescărușul Sarichioi au făcut un apel la susținători pentru e veni sâmbătă la Pescăruș Arena și a încuraja echipa tulceană. „Mâine (n.r. sâmbătă), nu mai este vorba de bani, de bugete, de șansa de a promova într-o ligă superioară, unde mulți spun că nu avem șanse să rezistăm. Nu mai este vorba despre arbitri, despre interese, este vorba doar despre fotbal. Mâine (n.r. sâmbătă), jucăm probabil cel mai important meci din istoria Pescărușului Sarichioi. Mâine (n.r. sâmbătă), întâlnim o echipă renăscută, o echipă care vrea să continue tradiția Farului Constanța. O echipa cu pretenții de promovare, care vine motivată să câștige la Sarichioi. O echipă care va beneficia de un suport imens din partea propriilor fani, care vor veni într-un număr foarte mare. Așadar, să nu fim mai prejos și să demonstrăm că, în ciuda faptului că suntem o echipa mică, putem fi și noi niste suporteri civilizați și să ne susținem echipa din primul până în ultimul minut, indiferent de rezultatul de pe tabelă. Pentru că mâine (n.r. sâmbătă)  este vorba doar despre fotbal și despre plăcerea de a participa la un meci care va încânta publicul. Toți la meci, toți pentru Pescărușul! Bucurați-vă de fotbal! Forza Pescărușul!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului. 
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; 2- Facebook (ACS Pescarusul Sarichioi jr)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii