Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM a ratat grupele Ligii Campionilor

ro

02 Sep, 2013 00:00 910 Marime text
HCM Constanţa a ratat prezenţa în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce, ieri, a pierdut meciul din finala turneului de calificare de la Porto. Partida a fost FC Porto Vitalis - HCM, lusitanii impunându-se cu 26-22, la pauză 12-9, după două reprize de prelungiri de câte cinci minute. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost 19-19. Prima repriză adiţională a fost câştigată de gazde cu 4-0, iar a doua s-a încheiat la egalitate, 3-3. În urma înfrângerii din finală, HCM va evolua în turul trei al Cupei EHF, ratând a șaptea evoluție în Liga Campionilor. Porto în schimb s-a calificat în premieră în grupele Ligii. În partida de ieri, ambele echipe au avut șansa să obțină calificarea în ultimul minut, 60, al jocului, când, la 19-19, HCM a ratat atacul când mai erau 30 de secunde, iar apoi Porto a trimis în bară în ultimele secunde. Prima repriză de prelungiri a fost decisivă în stabilirea învingătoarei, Porto marcând de patru ori, iar HCM deloc. În plus, constănțenii au pierdut și doi oameni, Șimicu și Angelovski, eliminați definitiv după câte trei eliminări de câte două minute. Pentru HCM au marcat Sadoveac - 6 goluri, Csepreghi - 4, Angelovski - 3, Criciotoiu - 2, Șimicu - 2, Stavrositu - 2, Toma - 2, Novanc - 1, în vreme ce de la gazde cel mai prolific jucător a fost Spinola, cu 9 goluri. FC Porto va evolua în grupa B a Ligii Campionilor, alături de THW Kiel, KS Vive Targi Kielce, KIF Kolding Kobenhavn, USDK Dunkerque și Orlen Wisla Plock, care a eliminat Montpellier MAHB, după 28-23 și 27-29.
În semifinale, sâmbătă, constănțenii au dispus de HV Kras / Volendam (campioana Olandei), cu scorul de 34-25 (19-14), golurile HCM-ului fiind realizate de Șimicu - 7, Criciotoiu - 6, L. Toma - 4, Cristescu - 3, Novanc - 3, Angelovski - 2, Csepreghi - 2, Sabou - 2, Șomlea - 2, Sadoveac - 1, Șoldănescu - 1 și Stavrositu - 1.
Pe locul trei la turneul de la Porto s-a clasat Elverum Handball Herrer (Norvegia), care, tot ieri, a dispus de Volendam cu 32-24 (18-13).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii