Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul ultras Fervent organizează „Cupa Bogdan Fiare“ Suporterii Farului îi cinstesc memoria lui Bogdan Sâmpetru

ro

18 Feb, 2015 00:00 5331 Marime text
S-au împlinit patru ani de la moartea tragică a lui Bogdan Sâmpetru, un înfocat suporter al FC Farul. Acesta s-a stins din viaţă la nici 22 de ani, iar dispariţia sa a lăsat un mare gol în galeria „marinarilor“. Duminică, 22 februarie, la Ovidiu va avea loc ediţia inaugurală a unei competiţii fotbalistice dedicată lui „Bogdan Fiare“
 
 „Bogdan mereu cu noi!“, scandează, îndureraţi, din februarie 2011, suporterii Farului, care au pierdut un mare prieten şi un fan devotat clubului constănţean de fotbal. Pentru a-i cinsti memoria, grupul ultras Fervent organizează „Cupa Bogdan Fiare“, o întrecere la care vor juca, în teren, suporteri ai Farului, dar la care au fost invitaţi şi cunoscuţi şi apropiaţi de-ai lui Bogdan.
 
Sala Sporturilor din Ovidiu va găzdui, duminică, cu începere de la ora 18.00, prima ediţie a întrecerii de mini-fotbal „Cupa Bogdan Fiare“, „Fiare“ fiind porecla din galerie a lui Bogdan. Vor participa şase echipe de suporteri, Aria Ultra, Baricada, Tribuna B, Independenţi din Peluză, FC Făgetului şi Fervent, care vor fi împărţite în două grupe de câte trei. În fiecare serie se va juca fiecare cu fiecare, partidele având 16 minute (două reprize de câte opt minute). Primele două clasate se vor califica în semifinale, unde se vor întâlni locul 1 din grupa A cu locul 2 din grupa B şi locul 2 din grupa A cu locul 1 din grupa B. Jocurile din penultimul act vor avea 20 de minute (două reprize a câte zece minute). Finala mică şi cea mare vor dura câte 26 de minute, competiţia urmând a se va încheia la ora 22.00. Echipa câştigătoarea va primi diplomă de participare şi o Cupă, iar restul formaţiilor - diplome de participare.

 George Simencu - „Îi datorăm foarte mult lui Bogdan“


 „Au trecut patru ani de la moartea lui Bogdan, iar durerea în rândul nostru este la fel de mare ca-n prima zi. Nu îl vom uita niciodată! Această tragedie ne-a făcut să fim mai uniţi şi să ne ajutăm mai mult între noi. Bogdan va rămâne mereu lângă noi. Îi datorăm foarte mult“, a declarat George Simencu, membru al grupului ultras „Fervent“. „Mizăm pe prezenţa la eveniment a circa 100 de persoane. Echipele vor fi formate din şase oameni (cinci jucători de câmp plus portarul). În jur de 60 de suporteri vor alcătui numai loturile formaţiilor. Am ales Ovidiu pentru că sala de sport din acest oraş are şi tribune, astfel că va putea asista la meciuri mai multă lume. Sunt sigur că va ieşi ceva frumos, cu spectacol din partea galeriei. Au fost invitaţi atât tineri, cât şi persoane mai în vârstă. Vom vorbi şi cu familia lui Bogdan, pentru că ne-ar plăcea ca tatăl său să dea lovitura de începere a Cupei. Această iniţiativă a noastră şi invitaţiile de participare adresate s-au bucurat de receptivitate. Vrem ca această competiţie dedicată lui Bogdan Sâmpetru să devină tradiţională şi să se desfăşoare în fiecare an“, a mai spus George Simencu.

 Steag de gard cu chipul lui Bogdan Sâmpetru

Când s-a stins din viaţă, Bogdan era student în anul II la Universitatea Maritimă Constanţa. Decesul său a adus o durere enormă în rândul familiei, al rudelor şi al prietenilor săi. În ziua înmormântării, cortegiul funerar s-a oprit şi la stadionul „Farul“, o arenă pe care Bogdan a iubit-o nespus. Sicriul cu corpul neînsufleţit a fost purtat de suporterii Farului într-un ultim tur de pistă. Apoi, la o lună de la tragicul eveniment, pe 5 martie 2011, la partida Farul - Viitorul, de pe acelaşi stadion, fanii „marinarilor“ i-au scandat numele lui Bogdan şi au strigat „Cu Farul şi după moarte!“, atât la începutul meciului, cât şi la final. Totodată, în peluză au fost afişate două bannere de mari dimensiuni, cu mesajul: „Rămâi în gând pentru eternitate / Fervent împreună peste toate“. De asemenea, fanii au confecţionat un steag de gard cu chipul lui Bogdan, pe care îl afişează la meciuri, iar diplomele care se vor acorda la „Cupa Bogdan Fiare“ sunt personalizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • peluza sud 20 Feb, 2015 10:05 Bogdan mereu cu noi !!
  • Organizator 19 Feb, 2015 19:14 Intrarea este libera tuturor iubitorilor de sport ! Cine doreste sa urmareasca competitia din tribuna este bine venit !
  • Circo 19 Feb, 2015 15:01 Bravo domnilor,foarte activi! Sunt un suporter mai in varsta, am prins meciurile din 90' ale Farului, nu cunosc pe nimeni din galerie, se percepe vreo taxa pentru a veni si a urmarii acest turneu de la Ovidiu?