Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul joacă următorul meci în play-off cu FCSB Gică Hagi - „Am luat bătaie cu Dinamo şi suntem pe doi. Ce rău e!“

ro

19 Apr, 2017 00:00 2361 Marime text
Şi după meciul de pe terenul lui Dinamo, pierdut de FC Viitorul cu 1-2, Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănţene, a spus că este mulţumit şi mândru de elevii săi, cu toţii trăind „momente extraordinare“.
 
​Absenţa căpitanului Benzar (accidentat) şi pierderea timpurie (din minutul 42) a lui Dragoş Nedelcu (accidentat) s-au cunoscut în jocul FC Viitorul, care a înregistrat a doua înfrângere în turneul play-off al Ligii 1. Echipa de pe litoral continuă să se afle pe locul doi în clasament, la trei puncte în spatele liderului FCSB şi la două în faţa lui Dinamo, care ocupă poziţia a treia. În etapa următoare, FC Viitorul joacă în fieful FCSB.   
 
„Meciul cu Dinamo se anunţa unul echilibrat, deschis oricărui rezultat, pentru că ambele echipe îşi doreau cele trei puncte. Noi n-am fost foarte inspiraţi în jumătatea adversă, faţă de Dinamo, care s-a arătat periculoasă în careu. Ne doream victoria sau un egal, dar Dinamo creşte de la meci la meci, arată bine, e puternică şi are jucători mai experimentaţi ca noi. Probabil că absenţa lui Benzar, iar apoi accidentarea lui Nedelcu ne-au slăbit puţin. Chiar dacă Rădoi şi-a făcut datoria, e greu în momentul de faţă să înlocuieşti un Benzar în echipă. Benzar e Benzar. Chiar dacă joacă fundaş dreapta, el e play-maker-ul nostru. Contra lui Dinamo, cel mai periculos jucător al nostru a fost Ganea (n.r. fundaşul stânga). Dacă îi aveam pe Benzar şi pe Nedelcu, era altceva. Când a ieşit Nedelcu, echipa a scăzut la mijloc. Chiar dacă e foarte tânăr, nu-l poţi înlocui aşa uşor“, a declarat Gică Hagi. 

„Sunt mândru de băieţi“ 

În momentul de faţă, după şase etape din play-off, clasamentul arată astfel: 1. FCSB - 37p, 2. FC Viitorul - 34p, 3. Dinamo - 32p, 4. CFR Cluj - 30p, 5. CSU Craiova - 27p, 6. Astra Giurgiu - 26p. „Îmi pare rău că am pierdut în Ştefan cel Mare, dar lupta continuă. Mergem înainte. Trăim momente extraordinare. Să ajungi că te baţi la titlu cu cele mai bune echipe din România nu-i puţin lucru. E fantastic. Fiecare dintre jucători învaţă. Ne-am permis să folosim şi jucători mai tineri, care văd ce înseamnă fotbalul de nivel. Oricum, e un an extraordinar pentru noi. Faţă de sezonul trecut, am schimbat zece jucători şi folosim fotbalişti mai mici ca vârstă, dar suntem clasaţi mai bine, ne aflăm la vârful clasamentului. Am luat bătaie cu Dinamo şi suntem pe doi. Ce rău e! Sunt mândru de băieţi, chiar dacă îi mai cert. Ce au reuşit ei în acest an…“, a mai spus „Regele“.  

Un risc asumat 

Tehnicianul constănţean a precizat că din multe puncte de vedere e foarte mulţumit de echipă. „Nu m-a supărat nimic la evoluţia jucătorilor mei. Am fost încântat. Am o echipă frumoasă, care s-a bătut cu Dinamo la ea acasă. Am jucat contra istoriei, a tradiţiei. Am avut trei copii de 1998 în teren. Ne asumăm acest risc, nu ne e frică. Noi nu suntem condamnaţi sau obligaţi să cucerim titlul. Noi suntem formatori. Creştem în fiecare zi, ne facem datoria cât putem, pentru că nu poţi ajunge mare dintr-o dată. Din multe puncte de vedere sunt foarte mulţumit de echipă. Sunt teste importante pentru noi. Când pierdem, analizăm şi vedem unde am greşit. Le ridic moralul băieţilor la înfrângeri. Lucrăm bine“, a punctat Hagi. 

Teste frumoase 

În etapa a şaptea din play-off, programul este următorul: sâmbătă, 22 aprilie - Astra - CFR Cluj (ora 17.30), CSU Craiova - Dinamo (ora 20.30); luni - FCSB - FC Viitorul (ora 20.30). „Mai avem patru meciuri, le jucăm la victorie, să vedem unde ajungem. Sunt dispute dificile, adversarii au mult mai multă experienţă ca noi, sunt mai puternici şi au bugete mult mai mari, inclusiv CFR, chiar dacă e în insolvenţă. Noi avem copiii, dacă e să ne iasă, bine, dacă nu, sunt teste frumoase pentru noi. Avem o echipă cu media de vârstă de 21 de ani, care foloseşte trei jucători de 1998 şi unul de 1997 într-un meci decisiv cu Dinamo. Mi-am permis acest lucru, pentru că nu vine preşedintele să mă dea afară. Eu am fost primul în România care am zis că vreau ca la anul să ne vedem în prima ligă. Şi uite că ne batem la titlu. Care-i surpriza campionatului? Nu mă interesează ce fac adversarii, ci numai jocul nostru. Suntem competitivi, eu aşa cred, dar încă ne lipseşte ceva ca să ajungem să fim foarte mari. Ca să treci la următorul pas, trebuie să ai bani, buget mare“, a completat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii