Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs pentru o cauză nobilă Maratonul Nisipului aduce la start duminică, pe plaja de la Mamaia, peste 730 de alergători

ro

26 Mar, 2016 00:00 3060 Marime text

Ediţia a treia a Maratonului Nisipului se dispută duminică, 27 martie, la Mamaia. Întrecerea, una internaţională, începe la ora 10.00 şi este singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip. Vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate.

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competiţionale, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run“, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Premiu suplimentar pentru doborârea recordului 

La această ediție, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă: scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social „Dăruiește primul zâmbet“, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.
Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit, la a doua ediție, de Florin Szomyu (02:45:46 - la masculin) și de Nicoleta Ciortan (03:24:37 - la feminin). În același timp, vor fi premiate și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Daniel Antonaru - „Vom alerga pentru a salva vieţi“ 

„Ediția din acest an a Maratonului Nisipului este cu atât mai specială cu cât am înțeles cu toții nevoia salvării copiilor nou-născuți din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate din județul Constanța. Vom alerga pentru a salva vieți, vom alerga pentru sănătate și pentru a promova litoralul românesc la nivel internațional. Comunitatea sportivilor internaționali este alături de noi, a demonstrat și în edițiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că în acest an s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulți pasionați ai sportului”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizator al maratonului.

Tur gratuit

Participanţii care şi-au ridicat kitul de concurs vineri, între orele 10.00 şi 21.00, şi cei care vor face acelaşi lucru astăzi, până la ora 12.30, beneficiază, în baza numărului de concurs, de un tur gratuit special al oraşului, cu Diana Slav. „Veţi descoperi pas cu pas oraşul vechi şi poveştile tomitane, începuturile Constanţei, aşa cum o ştim astăzi, plus multe recorduri interesante: faptul că avem trei reşedinţe regale, cea mai scurtă stradă, cea mai îngustă stradă, case cu arhitectură inspirată din detalii de nave“, menţionează organizatorii.
Turul se desfăşoară sâmbătă, 26 martie, de la ora 13.30, şi durează aproximativ două ore. Punctul de întâlnire va fi la Mozaicul Roman (la intrarea în parcul de la Primărie, pe bulevardul Ferdinand). Participanții sunt așteptați să ridice kiturile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța - zona food court, astăzi (care e ultima zi) între orele 10.00 şi 21.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii