Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce va conţine cartea pe care o va scoate Gică Hagi „Câte echipe erau în Constanţa? De ce am ajuns aşa?“

ro

31 Mar, 2017 00:00 2396 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul şi patronul Academiei de fotbal care-i poartă numele, a reafirmat că, la vară, va scoate o carte despre fotbal. 
 
„O să vedeţi cu toţii. Ce a făcut Hagi în şapte ani (n.r. de când a pornit la drum Academia Hagi) sau în 42 de ani, cum a învăţat fotbalul. Am scos câteva lucruri, ideea mea despre fotbal. Toate structurate bine, directe, că mie mi-a plăcut mai mult gramatica decât compunerea. Eu nu compun, sunt un tip pragmatic, gramatical, cu toate că unii spun că mai greşesc şi eu. Îmi place subiectul şi predicatul. Trebuie să cunosc foarte bine principiile. Ăsta sunt. Dacă compunem, trecem în filosofie. Stăm şi vorbim mult şi nu înţelegem nimic. Trebuie să fim pragmatic, direcţi. Şi aşa trebuie să fie şi echipa. Să ştim ce vrem de la viaţă“, a declarat Gică Hagi. 

 „Nu am deschis Academia să-l descopăr pe noul Hagi“

„Regele“ nu e de acord cu restrângerea numărului de echipe din eşaloanele competiţionale româneşti. „Eu m-am născut să câştig. Îmi place. Iar pe acest lucru creez. Vreau să ajung cel mai bun. Mottoul meu e că nimeni nu se naşte cel mai bun, ci devine, dacă munceşte. Eu sunt la munca de jos, cu antrenoratul. Altora le place partea administrativă. Totul se construieşte. Trăiesc cu gândul ca, într-o bună zi, o generaţie să ne depăşească. E greu, foarte greu, pentru că nu formezi numai un jucător. Eu am deschis Academia nu ca să-l descopăr pe noul Hagi, ci ca să formez foarte mulţi jucători. Trebuie să creezi volum, acesta e fotbalul. De aceea nu am fost de acord cu restrângerea la 14 a numărului echipelor din Liga 1 din România. În fotbal nu e bine să restrângi lucrurile, ci să le deschizi. Din mulţi jucători, vor ieşi cei mai buni. Cred că e necesar ca Liga 1 să aibă 18 echipe, Liga a 2-a două serii şi aşa mai departe. Apoi trebuie să investeşti în Academii. Câte echipe erau în Constanţa? De ce am ajuns aşa? Sportul nu era un fenomen social? Eu zic că e obligaţia noastră, a tuturor. Prin sport educăm tineretul. Altfel, vom ajunge să nu mai avem echipe cu care să ne batem afară. Fotbalul e important la noi. Am înţeles că din 3000.000 de sportivi, 200.000 sunt fotbalişti“, a mai spus Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii