Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Bătrâneii” și-au amintit de vremurile în care erau eroi În meciul fostelor glorii ale Farului, a dat gol viceprimarul Constanței (galerie foto)

ro

06 Jun, 2013 00:00 1356 Marime text
„Convocați” de fostul „fachir” al Constanței, Ștefan Petcu, numeroși foști jucători ai FC Farul, din generații diferite, au răspuns prezent ieri, la întâlnirea care și-a propus să reînvie pentru o zi vremurile de aur ale echipei fanion a litoralului. Înaintea partidei oficiale Farul - Săgeata Năvodari, cei mai tineri și mai în formă dintre „bătrânei” au încins un meci pe arena care le-a scandat numele în atâtea meciuri de poveste. Cum îi stă bine unei partide festive, întâlnirea s-a încheiat la egalitate, 5-5, așa, ca să nu se supere nimeni. Într-una dintre echipele gloriilor Farului a apărut însă și viceprimarul Constanței, Gabi Stan, un jucător de fotbal la old-boys, care a și marcat un gol. Când suporterii din tribune l-au identificat pe viceprimar pe teren, i-au strigat: „Gabi, te așteptăm la Farul, nu așa, la meciuri din astea”, aluzie la mult-dorita de către fani implicare a autorităților locale. Formațiile de start au fost: „Albaștrii” (antrenori, Petre Comăniță și Ion Constantinescu) - D. Ștefănescu - M. Dumitru, I. Barbu, N. Niță, Pașcovici - B. Oprea, St. Carabaș, N. Tănasă, Ad. Pitu - M. Popa, G. Stan. Au mai jucat: Sărăcin - Fl. Lungu, Stere, Gr. Tudor; „Galbenii” (antrenori, Dumitru Antonescu și Constantin Mareș) - Cr. Munteanu - Mănăilă, Axinciuc, L. Ștefan, I. Mustafa - Funda, Moisescu, R. Manea, Butoiu - Zahiu, M. Georges. Au mai jucat: Zadea, Crăciun, C. Turcu. Golurile au fost înscrise de M. Popa (2), G. Stan, Ad. Pitu, Gr. Tudor, respectiv Crăciun (2), Funda, Zahiu și Zadea.

La pauză, „Albaștrii” conduceau cu 3-1. De la oficială, au privit meciul alte legende constănțene, pe care trecerea anilor le-a împiedicat să mai coboare acum în iarbă: Constantin Tâlvescu, Mihai Turcu, Dumitru Nistor, Dumitru Caraman, Marin Tufan, Vasile Mihu, Florea Bălosu, Ioan Ghirca, Mihai Stoica, Ion Codin, George Drogeanu, Constantin Gache, Gheorghe Popa, Dima Tararache, Purcărea, Ștefan Petcu, Paul Peniu sau Ion Zamfir. „Să sperăm că FC Farul va redeveni ce a fost cândva. Constanța trebuie să aibă o echipă la meciurile căreia să vină 20.000 de oameni, ca pe vremea noastră”, a declarat Ștefan Petcu, sufletul acestei acțiuni. „Am avut mari emoții la reîntâlnirea cu foștii colegi, alături de care am petrecut numeroase clipe minunate”, a declarat și Paul Peniu. Foștii eroi ai Farului au încheiat ziua cu repriza a treia, la un restaurant, unde au depănat alte amintiri și întâmplări din lanțul nesfârșit de isprăvi în slujba Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii