Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Auraş Braşoveanu - „La Liga a 2-a, nu joacă numele“ Cum a mâncat Farul bătaie în comuna Pojorâta (galerie foto)

ro

09 Oct, 2015 00:00 1654 Marime text

În serialul „Comune care înving Farul“, „marinarii“ au filmat episodul „Pojorâta“. De când a retrogradat în eşalonul secund, în 2009, echipa constănţeană a înregistrat mai multe înfrângeri ruşinoase, iar miercuri a venit rândul formaţiei dintr-o localitate cu 2.900 de locuitori să obţină o victorie răsunătoare.
 

Farul vrea să promoveze în Liga 1 la finele acestui sezon, iar în acest scop a adus mulţi jucători cu nume, dar are un parcurs sinuos în primele şapte etape ale campionatului, cu două victorii, două egaluri şi două înfrângeri. În prima rundă, jucătorii pregătiţi de Constantin GacheIon Barbu şi Gică Mina au cedat în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţie care a pierdut ulterior toate cele cinci meciuri disputate. Iar miercuri, „marinarii“ au fost învinşi de sucevenii de la Bucovina Pojorâta, o echipă nou-promovată şi care, până la meciul cu Farul, nu avea nicio victorie!
 
Pojorâta este o comună situată în vestul judeţului Suceava, la poalele masivului Giumalău. La recensământul din anul 2011, populaţia localităţii număra 2.908 suflete. Este diferenţă ca de la cer la… mare între Pojorâta şi Constanţa, între jucătorii Bucovinei şi cei ai Farului, în infrastructură şi între cele două stadioane. Totuşi, aceste amănunte nu au contat în ziua meciului, iar constănţenii s-au mai făcut o dată de râs, pierzând cu 1-3 şi rămânând din această deplasare doar cu admirarea peisajelor bucovinene. Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Buhăceanu, iar Farul avea tot timpul din lume să revină. Nu a făcut-o însă, ba mai mult, Pojorâta a majorat diferenţa, în minutul 76 (M. Coman). Cristocea i-a readus pe oaspeţi în meci, trei minute mai târziu, însă cei care au avut ultimul cuvânt au fost tot sucevenii, care au punctat pentru 3-1 în minutul 82 (autor - Căinari) şi au închis meciul. Formula de start a Farului a fost Gudea - Băjan, Fl. Pătraşcu, D. Bratu, Barna - M. Ion, Ad. Ionescu, T. Bălan, Milea - S. Chiţu, Pătulea, iar în repriza a doua au mai fost folosiţi Nicorec şi Cristocea.

„Au intrat pe teren gândind că le fac o onoare adversarilor“

„Ca proporţii, scorul este mincinos, însă, din punctul de vedere al atitudinii, Bucovina Pojorâta merită pe deplin victoria. A jucat cu dorinţă din primul până în ultimul minut, pe când noi am arătat că ne dorim doar în ultimele 10-12 minute, după ce am punctat pentru 1-2. Ne-am trezit abia la 0-2. Marea noastră greşeală de la golul trei, când portarul Gudea a vrut să-i paseze lui Mihai Ion, iar Căinari a marcat, a pus punct apoi partidei. Terenul a fost moale, mic şi denivelat, dar nu aduc în sprijinul evoluţiei Farului acest argument, pentru că şi adversarii au jucat pe aceeaşi suprafaţă. Atitudinea a fost cea care ne-a dus la acest eşec. Băieţii au intrat pe teren gândindu-se că le fac o onoare celor de la Pojorâta că joacă cu ei“, a declarat preşedintele executiv al FC Farul, Auraş Braşoveanu.

Când fotbalul îţi dă palme

Oficialul clubului constănţean s-a declarat foarte supărat pentru atitudinea unora dintre jucători şi spune că, în eşalonul secund, altfel trebuie abordate meciurile. „Tot trag semnale de alarmă, să ne înhămăm la muncă, pentru că la Liga a 2-a nu joacă numele, toată lumea ştie că accentul se pune pe angajament şi dăruire. Când evoluezi din vârful bocancului, apar rezultate ca cele de la Pojorâta. Brandul Farului trebuie apărat din teren, nu lăudându-ne că jucăm la această echipă. Cu Brăila, în etapa trecută, unii s-au odihnit, iar acum au făcut la fel. Nu sunt de acord sub nicio formă ca, atunci când ţi se atrage atenţia, să zâmbeşti cu superioritate. S-au mobilizat cu Rapid şi cu Academica Clinceni, conştienţi că au în faţă echipe bune, de promovare, iar la Ceahlăul şi cu Pojorâta a ieşit ce a ieşit, cele două echipe obţinând cu noi singura lor victorie de până acum! Când vrei să atingi un obiectiv, nu merge să joci în vârful picioarelor, pentru că fotbalul îţi dă palme“, a mai spus Braşoveanu.

Şedinţă de analiză

Conducătorul Farului a arătat că postul principalului Constantin Gache nu e în pericol. „În acest moment, nu se pune sub nicio formă această problemă. După jocul cu Rapid CFR Suceava, probabil marţea viitoare, vom face, calmi, o analiză, pentru a vedea ce s-a făcut bine până acum şi unde s-a greşit, astfel încât să rămânem în plasa echipelor din fruntea clasamentului. Ideal ar fi fost ca noi să conducem plutonul şi alţii să fie în coasta noastră“, a precizat preşedintele Farului.

Îi trezeşte duşul rece?

După şapte runde, în care a disputat însă şase meciuri, Farul a strâns opt puncte şi se află pe locul şase în clasament. Sâmbătă, 10 octombrie, în etapa a opta, „marinarii“ întâlnesc la Constanţa echipa de pe locul trei, cu 15 puncte, Rapid CFR Suceava, partida jucându-se de la ora 18.00. „Toate jocurile sunt grele, iar din păcate, unele ni le facem noi şi mai dificile. Când joacă împotriva noastră, toţi se capacitează, dorind să învingă o echipă cu jucători cunoscuţi şi cu un obiectiv înalt. Deşi n-a declarat, eu cred că şi Rapid CFR Suceava ţinteşte promovarea. Sperăm ca insuccesul de la Pojorâta să reprezinte un duş rece, care să ne trezească precum cel de la Ceahlăul“, a mai spus Auraş Braşoveanu.
 
Sursa galerie foto: Facebook (ACS Bucovina Pojorata)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii