Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre Evaluarea Naţională Peste 20.400 de elevi constănţeni din ciclul primar şi gimnazial, în febra examenelor (galerie foto)

ro

07 May, 2014 00:00 3205 Marime text
Examenele Evaluării Naţionale pe care le vor susţine elevii aflaţi la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în perioada 28 mai - 6 iunie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, la nivelul judeţului vor susţine evaluarea naţională 7.104 elevi din clasa a II-a, 6.582 elevi din clasa a IV-a şi 6.754 elevi din clasa a VIII-a. Evaluările se vor desfăşura în clasă, iar elevii nu vor fi separaţi câte unul în bancă. Totuşi, testele vor fi diferite, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celalalt nu vor avea aceleaşi subiecte. Notele nu vor fi trecute în catalog.
 
Primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, cărora le vor fi evaluate cunoştinţele de Limba română, pe 28 mai. Tot ei vor susţine, pe 29 mai, evaluarea la Matematică, iar pe 30 mai, testarea la Limba maternă. Pe 2 iunie, este rândul elevilor de clasa a II-a să susţină proba de Scris-citit Limba română, pe 3 iunie, pe cea de Scris-citit Limba maternă, iar pe 4 iunie, pe cea de Matematica.
Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă vor susţine, pe lângă testele la Limba română şi Matematică, încă două probe în care le vor fi evaluate competenţele de receptare a mesajelor citite şi competenţele de producere a mesajelor scrise (ambele în limba maternă).
Elevii de clasa a VI-a vor fi testaţi, pe 5 iunie, la Limbă şi comunicare, iar pe 6 iunie, la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Pentru elevii de clasa a II-a, testele de evaluare a competenţelor de receptare a mesajelor citite şi a competenţelor de producere a mesajelor scrise se desfăşoară în aceeaşi zi, cu o pauză de 10 minute între ele. Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română şi un test pentru evaluarea competenţelor la matematică. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care studiază după un curriculum în limba maternă, vor susţine şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba respectivă.

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a VI-a constă în susţinerea unui test pentru evaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare „Limbă şi comunicare“, respectiv a unui test pentru evaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare „Matematică şi Ştiinţe ale naturii“. Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a. „În urma administrării testelor pentru evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, respectiv a evaluării elevilor la finalul clasei a VI-a, elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor / reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate“, a precizat prof. Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii