Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbarea la faţă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa Reabilitarea secţiilor de Chirurgie şi Cardiologie a costat 18 milioane de lei (galerie foto)

ro

11 Mar, 2014 00:00 7056 Marime text
De ieri, constănţenii, dar şi locuitorii din Dobrogea vor beneficia de două secţii nou-nouţe în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”: Chirurgie şi Cardiologie, care au fost inaugurate în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a senatorului Alexandru Mazăre, a directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Constantin Dina. De la inaugurare nu au lipsit nici managerul unităţii sanitare Dănuţ Căpăţînă, directorul medical Mihnea Avram, directorul de cercetări, Cătălin Grasa, şefi de secţii şi alte cadre medicale.
 
Investiţiile în cele două secţii au fost suportate de Consiliul Judeţean Constanţa şi Ministerul Sănătăţii. „Reabilitarea secţiei de Cardiologie a costat 7,5 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei au provenit de la Ministerul Sănătăţii, iar restul de la CJC. Tot autoritatea judeţeană a mai achitat suma de trei milioane de lei pentru dotarea secţiei. Cât priveşte secţia de Chirurgie, reabilitarea ei a costat 3,5 milioane de lei, iar dotările – 4 milioane de lei. Banii au provenit exclusiv de la CJC Constanţa”, a declarat managerului unităţii sanitare Dănuţ Căpăţînă. La rândul său, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a precizat că „autoritatea judeţeană a avut şi va avea şi în viitor proiecte care privesc sănătatea constănţenilor”. „Din păcate, judeţul nostru nu a fost inclus în programul de infarct miocardic.

Sper şi am promisiunea noului ministru al Sănătăţii Bănicioiu, că vom intra şi noi, dobrogenii, în rândul cetăţenilor din rangul întâi. Până acum, am fost cetăţeni de rangul doi. Această nedreptate a costat sute de vieţi. De asemenea, am reuşit să-l conving pe medicul Mihnea Avram, care de trei ani este consilierul meu pe sănătate, să vină în echipa Spitalului Judeţean Constanţa. Din anul 2010, de când CJC este alături de Spitalul Judeţean, lucrurile s-au schimbat în mod vizibil”, a subliniat Nicuşor Constantinescu. Secţia de Cardiologie are 80 de paturi (16 paturi pe Terapie Intensivă şi 64 de paturi pe secţie) şi este dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Şeful Secţiei de Cardiologie este dr. Irinel Parepa. La rândul ei, secţia de Chirurgie are 27 de paturi şi este condusă de medicul Mihnea Avram. „Spitalul are 23 de secţii. 30% din secţii au fost renovate. Sperăm să începem şi renovarea secţie de Neurologie şi construcţia unui spital pentru copii”, a spus dr. Dănuţ Căpăţână.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii