Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol va achiziţiona o centrală termică pe combustibil neconvenţional pentru ISU „Dobrogea“

ro

14 Aug, 2014 00:00 2178 Marime text
KMG International, anterior denumit Grupul Rompetrol, a finalizat selecţia a 14 proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare“, urmând ca implementarea acestora să se desfaşoare până în aprilie 2015. Inițiativele comunitare sunt din România și Republica Moldova, iar bugetul total alocat de companie pentru implementarea lor este de 225.000 de dolari.

„«Împreună pentru fiecare» se extinde anul acesta și în Republica Moldova, cu un proiect de mediu în Vorniceni, în timp ce numărul inițiativelor comunitare din România ajunge la 100, în ultimii şase ani. Dincolo de cifrele impresionante - 300.000 de beneficiari, peste 2.500 de voluntari și 1.5 milioane dolari investiție directă -, ne bucură faptul că, an de an, numărul și calitatea proiectelor cresc, iar membrii comunităților reușesc, prin parteneriate cu actorii locali și companie, să schimbe în mod pozitiv societatea“, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior al KMG International. În cadrul celei de-a șasea ediţii a programului „Împreună pentru fiecare“, au fost înscrise şi jurizate 283 de proiecte. Din acestea, şase proiecte din domeniul sănătăţii şi opt din aria protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare. Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Caraș-Severin, Constanța, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Neamț, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vâlcea, din municipiul Bucureşti, precum şi din satul Vorniceni din Republica Moldova. Astfel, compania va achiziţiona o centrală termică care utilizează combustibil neconvenţional mineral și vegetal uzat, ce va fi colectat de la operatori economici și populație și care va deservi salvatorii din cadrul ISU „Dobrogea“.
Jurizarea proiectelor înscrise în perioada 19 mai - 7 iulie a fost realizată de o echipa mixtă compusă din reprezentanţi ai companiei şi ai sectorului nonprofit, aceasta desfăşurându-se în două etape.

Despre programul „Împreună pentru fiecare“

Programul naţional „Împreună pentru fiecare“ a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă „Energia vine din suflet“, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului. În perioada 2009 - 2013, au fost înscrise 1.433 de proiecte, iar compania a alocat 1,5 milioane de dolari pentru implementarea a 101 de inițiative comunitare în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 300.000 de persoane. Din 2009 până în prezent, investițiile Grupului în proiecte și programe de tip CSR depășesc valoarea de 8 milioane de dolari. De asemenea, compania continuă şi în 2014 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă. Printre acestea se numără angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2014, unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de zece ediţii, şi Concursul Internațional „George Enescu“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii