Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătăţii promite achitarea burselor restante pentru rezidenţi

ro

07 Mar, 2014 00:00 2460 Marime text
Săptămâna viitoare, medicii rezidenţi vor primi bursă de 150 de euro sau 670 de lei din partea statului, au anunţa reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
Aceştia vor beneficia de această sumă doar dacă lucrează în unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut mai mic de trei mii de lei, conform legii. Chiar dacă această suma de 670 de lei li s-a promis de la 1 ianuarie 2014, rezidenţii o vor primi începând la jumătatea lunii martie, retroactiv din ianuarie, urmând ca la sfârşitul lunii să primească a doua bursă, pe luna februarie.

Beneficiarii acestei sume sunt medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat. Reamintim că „Începând cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei”, se arată în ordonanţa de urgenţă 103-2-13, la art. 18. Această bursă va fi primita de aproximativ 12.500 de medici rezidenţi. Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat de Ministerul Sănătăţii”. Plata burselor va fi făcută de către ordonatorii principali de credite care au în subordine spitale unde sunt angajaţi medici rezidenţi, care îndeplinesc condiţiile date de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii