Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de sărbătoare, de la Arimex Comexim Moş Nicolae a venit la pacienţii din Spitalul de Urgenţă şi din cel de Boli Infecţioase Constanţa

ro

08 Dec, 2014 00:00 2161 Marime text
Pentru a ajuta persoanele nevoiaşe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură masa pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, a iniţiat, în luna mai, proiectul „Mai aproape de aproapele“. De atunci, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, Crucea Roşie şi Asociaţia Pro Vivax, societatea Arimex Comexim 2000 SRL asigură şi distribuie hrană şi haine persoanelor nevoiaşe sau fără adăpost.
 
În cadrul acestui proiect, pe data de 8 decembrie, toate persoanele cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Filiala Constanţa, au primit haine, încălţăminte, pui, dulciuri, sucuri şi fructe. Mai mult decât atât, aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, SC Arimex Comexim 2000 SRL a adus zâmbete, speranţe şi bucurii tuturor copilașilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul „Apostol Andrei“ şi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Astfel, în fiecare zi, de pe 6 până pe 25 decembrie, Moș Crăciun îi va vizita pe cei mici cu drag, oferindu-le dulciuri, fructe, jucării, creioane și cărți din care vor afla despre nașterea lui Iisus și despre magia Crăciunului. Pe 6 decembrie, salariaţii societăţii au luat chipul lui Moş Nicolae şi au aşezat în papuceii micuţilor bolnavi surprizele mult dorite.

Atmosferă de sărbătoare

Pacienţii celor două unităţi sanitare, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul „Apostol Andrei“ şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, au avut parte, cu prilejul zilei de Sfântul Nicolae, de un meniu de sărbătoare. La micul dejun, li s-a servit ceai cu lămâie, margarină, unt, brânză topită, salam, şuncă presată, telemea, gem, brânză de vaci şi parizer de porc, iar la supliment, au putut savura lapte dulce, iaurt şi biscuiţi. Prânzul a fost de asemenea special. Pacienţii au avut în meniu borş de perişoare, supă cu găluşte, supă de roşii cu tăiţei, supă de spanac cu fulgi de ou, ciorbă ţărănească de văcuţă, musaca, spaghete în sos de roşii cu friptură de pui la cuptor, friptură de pui la tavă şi pilaf cu ciuperci, friptură de pui la cuptor şi piure de cartofi, sote de legume cu pui la tavă, iar la desert - mere, ştrudel cu mere şi dovleac, portocale. Seara, la cină, toată lumea a primit budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide, cartofi gratinaţi, cartofi natur cu brânză telemea, cartofi prăjiţi cu pui la cuptor şi ceai cu lămâie. Ca de fiecare dată, preoţii Gigi Cristea, Ştefan Mircea şi Petre Toma au slujit şi au sfinţit toate bucatele destinate pacienţilor. „Tuturor le dorim multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune şi îl rugăm pe Dumnezeul nostru milostiv să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma“, ne-a declarat Petre Preda, reprezentatul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii