Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilegalităţi de top Ungurii şi suveica firmelor fantomă de la Constanţa

ro

12 Feb, 2013 21:44 2647 Marime text
Garda_Ciprian_Fronea.jpgReprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa au anunţat că, în urma verificărilor efectuate în anul 2012, au fost depistate mai multe societăţi, care au prejudiciat statul prin evaziune fiscală. „Ca urmare a activităţii întreprinse de funcţionarii publici ai Gărzii Financiare, secţia Constanţa, au fost întocmite 76 de sesizări penale, cu un prejudiciu estimat în cuantum de 195.422.607 lei. De asemenea, au fost dispuse 33 de măsuri asiguratorii, comunicate organului de executare silită în cuantum de 73.734.386 lei", a declarat comisarul-şef al Gărzii Financiare, Ciprian Fronea. În topul evazioniştilor fiscali se situează două societăţi - SC Szaboprod Recycling SRL şi Ecopanonia SRL, care au adus un prejudiciu de peste 80 de milioane de lei. „Au fost verificate două societăţi, SC Szaboprod Recycling SRL şi Ecopanonia SRL, care au înregistrat prejudicii de circa 80 de milioane de lei. Astfel, SC Szaboprod Recycling SRL a prejudiciat statul cu suma de 49.161.887 lei, iar Ecopanonia SRL - cu suma de 36 milioane lei", a precizat, în cursul unei conferinţe, comisarul-şef al Gărzii Financiare Constanţa, Ciprian Fronea.

Cine sunt cei doi evazionişti

Societatea Szaboprod Recycling SRL a fost înfiinţată în anul 2010, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate. Asociat unic şi administrator este Szabo Csaba Istvan. Sediul social al firmei este declarat în satul Lazu. În luna februarie 2012, administratorul Szabo Csaba Istvan a ajuns a ajuns în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa după ce anchetatorii au descoperit că a derulat mai multe operaţiuni economice cu firme fantomă. La acea vreme, oamenii legii au precizat că Csaba Istvan Szabo, cetăţean maghiar, administratorul SC Szaboprod Recycling SRL, a derulat operaţiuni de comercializare motorină, doar în acte, cu încă patru firme fantomă ai căror administratori erau tot cetăţeni maghiari. În 2012, Csaba Istvan Szabo a fost acuzat de delapidare, prejudiciul fiind estimat la aproape 50.000.000 lei.

Societatea Ecopanonia SRL a fost înfiinţată în anul 2010, având sediul în municipiul Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu 187. Obiectul de activitate al aceste societăţi este colectarea deşeurilor periculoase. Asociat unic şi administrator al acestei societăţi este Szucs Istvan.

Am încercat să luăm legătura cu asociaţii celor două societăţi de mai sus, dar nu am reuşit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii