Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hora Unirii, spectacole, fasole şi vin fiert Cum va fi marcată ziua de 1 Decembrie de Primăria Năvodari

ro

28 Nov, 2013 00:00 1861 Marime text
Primăria Năvodari şi Consiliul Local îi invită pe locuitorii oraşului şi nu numai la celebrarea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie. De la manifestările organizate de primăria oraşului nu vor lipsi defilările militarilor constănţeni, discursurile, dar şi Hora Unirii.
 
Evenimentul va avea loc la Troiţa din centrul oraşului, începând cu ora 13.00. Manifestările vor cuprinde mai multe activităţi, printre care: raportul comandantului grupului de militari din Forţele Armate, slujbă Te Deum, care va fi oficiată de un sobor de preoţi din oraş. Nu în ultimul rând, directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Constanţa, dr. Virgil Coman, va ţine un discurs despre semnificaţia sărbătorii. Vor mai avea alocuţiuni pe aceeaşi temă primarul oraşului Nicolae Matei, dar şi veterani de război.

Ulterior va avea loc depunerea coroanelor de flori, urmată de un spectacol artistic oferit de copiii şcolilor generale din oraş. De asemenea, participanţii la acest eveniment vor putea admira defilarea batalionului 110 Comunicaţii şi Informatică, tabără de instrucţie şi poligon de tragere sol-aer Capul Midia, defilarea Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti”. La finalul sărbătorii toată lumea este invitată la Hora unirii. Şi pentru că aşa este primit la români, Primăria Năvodari oferă tuturor participanţilor la acest eveniment important fasole cu ciolan şi un pahar de vin fiert.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii