Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director condamnat Ilie Rachieru consiliază actuala conducere a RADET

ro

05 Aug, 2014 00:00 3290 Marime text
Directorul general interimar al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, Nela Ştefan, a susţinut, ieri, prima conferinţă de presă de când se află la conducerea instituţiei. Ea a anunţat, cu această ocazie, că au fost demarate pregătirile instalaţiilor pentru sezonul rece, ceea ce implică verificarea instalaţiilor, a conductelor, a punctelor termice, precum şi realizarea unor lucrări de reparaţii, acolo unde este cazul. „Consumatorii să-şi revizuiască instalaţiile de încălzire interioare pentru sezonul rece. Ne confruntăm, în perioada noiembrie - decembrie, cu probleme în cazul unor imobile care nu pot beneficia de încălzire din cauza unor avarii. Recomandăm să se facă verificarea din timp a instalaţiilor interioare şi să repare, acolo unde e cazul“, a spus Nela Ştefan, directorul interimar al instituţiei.

Totodată, conducerea RADET a ţinut să precizeze că cei care îşi doresc să se debranşeze de la sistemul urban centralizat de alimentare cu energie termică trebuie să o facă respectând prevederile legale şi doar cu acordul RADET şi al asociaţiei de proprietari. Cei care se debranşează ilegal riscă o amendă de până la 1.000 de lei, susţin reprezentanţii regiei locale de distribuţie a agentului termic. Până în prezent, au fost înregistrate 900 de cereri de debranşare dintr-un număr total de 85.320 de apartamente abonate ale RADET.

Preţul gigacaloriei rămâne acelaşi

Potrivit RADET, sistemul centralizat de termoficare necesită lucrări atât la instalaţiile furnizorului, cât şi la cele deţinute de către consumatori. Astfel, consumatorii direcţi sunt sfătuiţi să înlocuiască conductele interioare care sunt colmatate sau corodate, respectând cu stricteţe diametrele interioare ale ţevilor, dar şi să cureţe caloriferele de depunerile acumulate în anii anteriori. „Pentru ca agentul termic să aibă un randament cât mai mare, pentru o mai bună economie, recomandăm tuturor să izoleze instalaţiile de termoficare, ţevile care sunt amplasate la subsolurile blocurilor. Anveloparea conductelor de căldură şi montarea unor robinete termostate reprezintă cele mai bune soluţii atât pentru economisire, cât şi pentru reglarea gradului de confort termic. Robinetele termostatate nu sunt acelaşi lucru cu repartitoarele de cost“, a declarat directorul de producţie din cadrul RADET, Liviu Popa.

Ilie Rachieru, consilierul directorului general

Pe lângă lucrările de reparaţii şi de întreţinere a instalaţiilor şi a echipamentelor, RADET Constanţa desfăşoară în paralel şi lucrări de investiţii ce prevăd înlocuirea pompelor vechi din 13 puncte termice.
Totodată, noul director a ţinut să menţioneze faptul că speră ca municipalitatea să găsească soluţii astfel încât să se acorde subvenţii la încălzire tuturor familiilor din Constanţa, nu numai celor cu venit mic, întrucât, şi în acest an, costul gigacaloriei va fi menţinut la 358 de lei.
„Domnul primar, dacă tot dă subvenţii celor cu venituri mici, poate găseşte resurse şi pentru subvenţionarea costului gigacaloriei pentru toţi consumatorii. Din costul total al gigacaloriei, sub 100 de lei sunt costurile ce revin RADET, restul este ceea ce revine CET-urilor“, a declarat Nela Ştefan. Potrivit noii conduceri, fostul director al RADET, Ilie Rachieru, este, în prezent, consilierul directorului general interimar.

Amintim că, în luna iunie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul în care Ilie Rachieru, fostul director al RADET Constanţa, a fost acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie. Instanţa l-a condamnat pe Rachieru la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi pentru luare de mită în formă continuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii