Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Spitalul CFR Constanţa a trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii

ro

03 Mar, 2013 22:05 3996 Marime text
În Monitorul Oficial din 28 februarie a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă privind reorganizarea reţelei sanitare la Ministerul Transporturilor şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniu sănătăţii.

Potrivit acestei ordonanţe, unităţile sanitare ale Ministerului Transporturilor care fac parte integrată din prezenta ordonanţă de urgenţă trec în subordinea Ministerului Sănătăţii. În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul  Sănătăţii va prelua pe bază de protocol de predare-primire unităţile sanitare cu paturi. Ministerul Sănătăţii preia patrimoniul unităţilor sanitare cu paturi cuprinse în evidenţa
contabilă a unităţilor la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe bază de protocol de predare-primire. Sumele alocate în bugetul de stat pentru anul 2013 pentru Ministerul Transporturilor aferente unităţilor sanitare cu paturi, se transferă la bugetul Ministerului Sănătăţii şi cu aceeaşi destinaţie. Personalul unităţilor sanitare cu patru îşi poate păstra drepturile şi obligaţiile avute la data intră în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor se desfiinţează. Asiguraţii Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor devin asiguraţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Unităţile sanitare cu paturi transferate între cele două ministere sunt spitalele CFR din Iaşi, Cluj-Napoca,  Timişoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Braşov,  Paşcani (Iaşi), Simeria (Hunedoara), Oradea (Bihor), Craiova (Dolj), Sibiu şi Drobeta-Turnu Severin (Mehedinţi).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii