Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Moş Nicolae Angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au împărţit daruri micuţilor pacienţi din Constanţa

ro

07 Dec, 2016 00:00 3458 Marime text
Arimex Comexim 2000 SRL, firma care prepară hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul Clinic CFR Constanţa, nu a uitat de sărbătoarea dedicată Sfântului Ierarh Nicolae şi a oferit, ieri, pacienţilor celor trei unităţi sanitare un meniu deosebit.
 
Ceafă de porc la cuptor cu piure de cartofi, şniţel parizian din piept de pui cu cartofi gratinaţi, trunchi de macrou la tavă cu cartofi natur şi rozmarin, musaca de paste cu carne, friptură de pui la tavă cu cartofi natur sunt doar câteva dintre bucatele din care s-au ospătat pacienţi constănţeni.
 
Astfel, la micul dejun, toată lumea a primit ceai cu lămâie, unt, margarină, gem, şuncă presată, salam de vară, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, brânză topită, ouă fierte, iar la supliment, biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Pentru prânz, angajaţii Arimex Comxim 2000 SRL au pus pe mese ciorbă pescărească de crap, supă de crap românesc, supă de legume cu fulgi de ou, borş de pui cu fidea, supă de pasăre cu roşii şi fidea, supă ţărănească de pasăre, ceafă de porc la cuptor cu piure de cartofi, şniţel parizian din piept de pui cu cartofi gratinaţi, trunchi de macrou la tavă cu cartofi natur şi rozmarin şi lămâie, musaca de paste cu carne, friptură de pui la tavă cu cartofi natur, cartofi natur cu brânză de vaci, creier pane cu lămâie şi piure de cartofi, salată, salată de varză albă, iar la desert - portocale, eugenii, mere, salam de biscuiţi, compot de fructe. La cină, pacienţilor din cele trei unităţi sanitare li s-au pregătit şniţele pane cu amestec de legume mexicane, budincă de macaroane cu brânză de vaci şi stafide, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânza de vaci şi smântână, ficăţei de pui la tavă cu garnitură de orez cu legume, spaghete cu friptură de pui în sos ostropel, plachie de crap cu mămăliguţă şi ceai cu lămâie. La desert, toată lumea a primit biscuiţi.
 
Şi micuţii pacienţi au avut parte de bucate de sărbătoare: supă de pasăre cu găluşte, şniţel parizian din piept de pui, cu cartofi gratinaţi, salată de varză albă cu morcovi. Salariaţii Arimex Comexim 2000 SRL au luat, ieri, chipul lui Moş Nicolae şi au dăruit fiecărui micuţ bolnav dulciuri şi fructe. Fiecare copil a primit şi câte un pachet, în care a găsit ciocolată albă, banane, portocale, biscuiţi cu ciocolată, napolitane cu vanilie şi pufuleţi.
 
În plus, începând de săptămâna viitoare, Moş Crăciun şi spiriduşii săi îi vor vizita zilnic pe copiii bolnavi, încercând să le alunge tristeţea, să le aline suferinţele şi să le aducă zâmbetul pe buze. „Într-o atmosferă de basm, angajaţii societăţii noastre vor împărţi cadouri tuturor micuţilor, încântându-i cu poveşti despre Naşterea Domnului şi despre magia Crăciunului. Toţi copiii ştiu că Moş Nicolae se îngrijeşte îndeaproape de ei: celor cuminţi le aduce daruri, iar celor neascultători, o vărguţă! Dar nu toţi ştiu că şi soldaţii, şi pescarii, şi marinarii îl consideră pe Sfântul Nicolae ocrotitorul lor. Adevărul este că Sfântul Nicolae este, de sute de ani, unul dintre cei mai iubiţi şi mai cinstiţi sfinţi. El nu este numai un moş care aduce daruri copiilor! Bisericile ridicate în cinstea lui pretutindeni în Europa şi poveştile despre minunile numeroase făcute de el sunt o dovadă a ajutorului pe care Sfântul Nicolae l-a dat celor sărmani şi celor aflaţi în primejdie, dar şi a dragostei pe care i-o poartă creştinii de pretutindeni. Iubirea se întoarce la cel ce iubeşte, bucuria se întoarce la cel ce dăruieşte. Nu pierzi nimic dacă ajuţi pe cineva, dacă eşti generos cu cineva, câştigi sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii