Cât ne costă în acest an masa de Paşte? Meniul tradiţional cu miel şi ouă roşii goleşte buzunarele (galerie foto)
Cât ne costă în acest an masa de Paşte?: Meniul tradiţional cu miel şi ouă roşii goleşte buzunarele (galerie
16 Apr, 2013 00:00
ZIUA de Constanta
4381
Marime text



Meniul tradiţional de Paşte la români este compus din friptură de miel sau porc, ciorbă de miel, cozonac, pască, drob, caş, ceapă verde, ridichi, toate stropite din plin cu vin. Dar cât costă toate produsele necesare preparării acestui meniu delicios? Spre exemplu, carnea de miel va ajunge la 30 de lei kilogramul. Cel puţin aşa a declarat, recent, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, care a precizat că fermierii au avut costuri foarte mari cu întreţinerea oilor în această iarnă, dar se ţine cont şi de puterea de cumpărare. Şi dacă familia este compusă din mai multe persoane, trebuie să cumperi cam 3 kilograme de carne, plus organele din care gospodinele prepară drobul. Deci, o sută de lei se duce pentru carnea de miel. Cui nu îi place carnea de miel, poate opta pentru carnea de porc. Astfel, un kilogram de carne de porc, în carmangerii şi în magazinele specializate, costă 28 de lei. Puţin mai ieftin îi costă pe constănţeni – peştele şi carnea de pui. Un kilogram de macrou congelat se vinde cu 10 lei, iar unul de pulpe de pui – 14 lei. În afară de friptura de miel, porc sau pui, obligatorie pe masa de Paşte, alte alimente care nu lipsesc sunt ouăle roşii, cozonacii, pasca şi vinul.

Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii