Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrâna de 87 de ani, care a stat la UPU 26 de ore, a decedat. Fiica sa cere să se facă dreptate

ro

04 Jan, 2017 22:42 9298 Marime text
Luiza Rosentzweig, a cărei mama de 87 ani a decedat, după ce timp de 26 ore nimeni nu s-a uitat la ea Urgența Spitalului Județean Constanța, a scris pe facebook: „Din păcate mama mea a încetat din viață! Drum bun iubită Mamă! Sper să se facă dreptate“.
 
Femeia postase cu o zi inainte următorul mesaj pe aceeași pagină de socializare: "De la ora 1 dimineața și până la 19.39 ne aflam la Urgență! Fără să rezolve situația au uitat să facă tomograf și astfel a trebuit să mai stăm încă 6 ore! Am solicitat o salvare pentru transfer la Spitalul de Boli Infecțioase. Răspuns: Nu avem salvări".

"După 26 de ore de stat pe holurile Urgenței Spitalului Județean starea bunicii mele s-a agravat foarte rău. A fost plimbată între 2 spitale, au uitat să-i facă tomograf și multe nereguli din cauza incompetenței din spitalele din România. Sunt lăsați oameni să moară cu zile, exemplul bunicii mele este clar. Dacă nu era lăsată 26 de ore pe holurile spitalului avea șansă la viață. Acum șansele sunt spre 0 din cauza unor persoane care te lasă să mori când meseria lor este să te salveze. Dacă nu bagi ceva în buzunar, și vorbim despre ceva consistent, ești lăsat să mori. Vor măriri de salarii, dar ce fac ei ca să ceară așa ceva? Au făcut un jurământ și în mod evident îl încalcă zi de zi. Nu uitați că în locul bunicii mele putea fi o rudă de a dvs. Vă las să judecați dacă este bine ce se întâmplă în sistemul sanitar din România“, a scris nepotul femeii.
 
Pe data de 3 ianuarie, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a anunțat că a demarat o anchetă. „În urma discuţiilor dintre managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, şi Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, la nivelul SCJU se va demara o anchetă pentru a se stabili dacă au existat abateri de la conduita profesională a personalului medical şi agenţilor de pază. Conducerea SCJU recomandă tuturor celor nemulţumiţi de activitatea medicală să sesizeze în scris aceste fapte“, au precizat reprezentanții unității sanitare pe facebook.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ote 14 Jul, 2019 18:44 Copilul meu a murit la intensiva dupa ce am stat la urgenta de la ora 14 pana la ora 23 .Am intrebat la intensiva ,Ce proceduri faceti aici in plus fata de sectia urgente,raspunsul a fost Nu va putem da aceste date,parca erau top secret. Degeaba alearga ambulantele,cand la urgente sunt uitati cu orele