Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12.000 de pelerini, la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din Ion Corvin. Liturghia, oficiată de IPS Teodosie şi un sobor de preoţi (galerie foto)

ro

30 Nov, 2017 14:43 3686 Marime text
Este zi de mare sărbătoare pentru creştinii din România. Este celebrat Apostolul Andrei, considerat Ocrotitorul României şi unul dintre cei mai populari sfinți.

Mii de credincioşi din toată ţara au venit, în pelerinaj, la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din apropierea localității Ion Corvin. Mănăstirea adăposteste moaştele Sfântului Apostol Andrei, dăruite Arhiepiscopiei Tomisului, în anul 2003 de către Mitropolia Kefaloniei din Grecia.

În peşteră se află primul altar creştin de pe teritoriul românesc iar în apropiere ţâşneşte un izvor despre care se crede că are puteri tămăduitoare. La Mănăstirea Sf Apostol Andrei vin în fiecare an, de 30 noiembrie, mii de credincioși spre a-l cinsti pe primul apostol al romanilor.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de 13 ierarhi din țară și din străinătate, au oficiat Liturghia. Aproape 200 de jandarmi şi poliţişti au asigurat ordinea.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii