Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Tribunalul Constanța, rugat din nou să permită pelerinajul de Sfântul Andrei. Forțele de ordine, la instanță

ro

27 Nov, 2020 10:46 3091 Marime text



Judecătorii Tribunalului Constanța vor analiza astăzi, din nou, oportunitatea organizării pelerinajului la peştera Sfântului Andrei, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, în contextul epidemiologic actual.


Magistrații au fost sesizați de către Arhiepiscopia Tomisului şi alți enoriaşi cu o cerere de a se emite o ordonanță preşedințială în acest sens.

În aceste momente, la Tribunalul Constanța au ajuns reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, pentru a susține pledoariile menite să convingă instanța să permită organizarea pelerinajului pentru toți enoriaşii care doresc să meargă la peşteră.

Este vorba despre avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, reprezentant legal al Arhiepiscopiei și, totodată, reclamant în proces.

”Am solicitat, din nou, suspendarea hotărârii CJSU Constanța, printr-o altă procedură, cea a ordonanței președințiale, care se judecă în regim de urgență. (...) Această hotărâre a CJSU este dată cu exces de putere (...) Nu poți să interzici pelerinaje, nu poți să ai o dublă măsură (...) Nu poți să permiți accesul în mall-ul, iar biserica să slujească în frig”, a precizat avocatul.

UPDATE ora 12.20:

La fața locului s-au deplasat și echipaje ale Jandarmeriei Constanța, în contextul manifestărilor din partea unora dintre persoanele prezente în zona Tribunalului Constanța.



UPDATE: 13.10

Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă face declarații, la ieșirea din sala de judecată.

”Este încercarea noastră de a ne înțelege amiabil cu autoritățile, dacă nu ni se respectă dreptul constituțional la credință”, a declarat avocata.


A mai precizat avocata faptul că s-a introdus și o acțiune prin care s-a cerut anularea parțială a carantinei instituite pentru orașul Constanța.

Totodată, aceasta a precizat că instanța se va pronunța astăzi în privința ordonanței președințiale.

UPDATE 13.30:

La Tribunalul Constanța s-au deplasat, totodată, și reprezentanți ai Poliție Constanța.


 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii