Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi reacţia lui Corneliu Idu! Gabriel Comănescu - „Mazăre să-l însoţească pe Zglobiu la Palazu Mare“

ro

29 May, 2014 00:00 10665 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, ieri, la ieşirea din sediul IPJ Constanţa, că nu există niciun operator portuar cu care el să fi purtat discuţii şi care să se opună transferului unui pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la municipalitate. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care azi este anunţat un miting de amploare în faţa Casei Albe din Constanţa, eveniment organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, cu sprijinul Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar“. Protestul are ca subiect intenţia Guvernului de a scoate Portul Constanţa de sub autoritatea statului, pentru a-l trece parţial în subordinea administraţiei Mazăre.

„N-a existat unul (n.r. un operator portuar) cu care eu să mă fi întâlnit... oamenii au fost neutri. Oamenii au spus «domnule, noi nu ne băgăm, sunt acţiunile statului, noi, dacă ne înţelegem cu Administraţia Portului, n-avem nicio treabă»... Mai e Idu, care mai are o problemă, c-a făcut o investiţie şi de-aia îl arde la fund. A făcut o investiţie în Portul Midia, pentru un terminal de gaz, unde, la licitaţie, când a participat, ca să facă a avut o clauză de trafic. Se obliga să facă un anumit trafic. În cazul în care nu face acest trafic, APC-ul trebuie să-i perceapă nişte penalităţi. A fost un scandal mare, i-au şi perceput o penalitate mare de 400.000 de euro, iar acum urmează să-i mai perceapă încă una de 700.000“, a explicat şeful administraţiei locale constănţene.
Mazăre a spus şi că ar fi transmis Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar“ o invitaţie pentru a purta discuţii pe tema posibilului transfer, cu titlu gratuit, a unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la administraţia locală. „Le-am transmis celor de la Operatorul Portuar, care sunt conduşi de aceşti securişti din port, milionari, respectiv de Idu şi Comănescu, care-s cei mai vocali, de două zile, o invitaţie scrisă. Au refuzat s-o primească. Le-am trimis invitaţia să stăm de vorbă“, a subliniat primarul. Edilul-şef a chemat-o „în ajutor“ pe Andreea Iorov, şefa sa de cabinet, care, altminteri, nu se face niciodată remarcată. Ieri însă, aceasta a explicat cum a încercat să transmită către „Operatorul Portuar“ invitaţia de a participa la o discuţie cu reprezentanţii administraţiei locale, încercare ce a eşuat însă, pe motiv că organizaţia patronală ar fi refuzat să primească invitaţia.

„A pierdut trocul cu Ponta“

În replică, Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere (GSP), a declarat că primarul ar fi trimis, către Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“, o pseudo-invitaţie. „A trimis o invitaţie la «Operatorul Portuar», prin care încearcă să insinueze că noi am fi solicitat întâlnirea. El crede că e deştept. Îi e frică de faptul că vor veni 7.000 de oameni la protest?! Nu cumva nu are cele 70.000 de semnături strânse în favoarea transferului Portului, cu care se tot laudă?“, întreabă, retoric, Comănescu.
Preşedintele GSP a declarat şi că, din punctul său de vedere, „Mazăre a pierdut trocul cu Ponta, pentru că judeţul n-a mai dat 70.000 de semnături, ci doar 25.000“. „Mazăre să-l însoţească pe Zglobiu la Palazu Mare! Mi-e ruşine că Mazăre există în acest oraş“, a conchis Gabriel Comănescu.
Adrian Zglobiu este constănţeanul care, pe data de 24 mai, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, în contextul unei vizite la regata derulată în Portul Constanţa, şi care, ieri, ar fi încercat să se sinucidă.

„Sunt minciunile primarului, de 14 ani, de când suntem blestemaţi cu el“

Şi omul de afaceri Corneliu Idu a avut o reacţie la declaraţiile de ieri ale primarului Radu Mazăre. În ceea ce priveşte clauza la care a făcut referire edilul-şef, Idu a declarat că aceasta este „abuzivă, iar în acest sens există o hotărâre judecătorească ce anulează clauza“. „Eu nu-mi permit să intru în dispută nici cu primarul, nici cu derbedeii lui din port, dar Mazăre m-a determinat să am o reacţie. Sunt minciunile primarului, de 14 ani, de când suntem blestemaţi cu el“, a declarat Corneliu Idu.
Reamintim faptul că astăzi este anunţat un protest de amploare, organizat de sindicaliştii şi operatorii portuari, în faţa sediului Primăriei Constanţa, dar şi în faţa Prefecturii.
Menţionăm că, în ceea ce priveşte declaraţiile lui Gabriel Comănescu şi ale lui Corneliu Idu, i-am solicitat un punct de vedere şi primarului Radu Mazăre, dar acesta din urmă nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, punctul său de vedere va fi ulterior publicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii