Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termenul-limită pentru depunerea candidaturii Donţu - „Decebal şi Făgădău sunt cele două nume transmise la Bucureşti”

ro

17 Dec, 2015 00:00 3726 Marime text


Conducerea centrală a PSD a decis, săptămâna trecută, ca toţi candidaţii la funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ să-şi facă publice intenţiile şi să-şi depună candidaturile până pe 15 decembrie. 
În consecinţă, Decebal Făgădău a trebuit să se decidă mai devreme de luna ianuarie pe tema candidaturii la primăria municipiului Constanţa. 
Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Gheorghe Donţu, a precizat că dosarul de candidatură al lui Decebal Făgădău a fost trimis către centru. „Ne-am făcut temele, da, avem două nume transmise către Bucureşti până astăzi, Decebal şi Făgădău. Credem că acesta a demonstrat că poate fi un candidat serios pentru primărie. Va trebui să luptăm să-i creştem notorietatea, dacă ar fi să ne luăm după cel mai recent sondaj, cel al PNL, dar cum eu nu l-am văzut, comentez numai ce aud”, a  precizat Donţu. 
 
Pentru ceilalţi candidaţi la funcţia de primar la oraşe şi comune, dar şi municipii, au fost transmise în teritoriu criteriile pentru desemnarea acestora, iar dosarele de candidat vor fi colectate la judeţ până la jumătatea lunii ianuarie. Aceleaşi criterii de integritate se vor aplica şi în cazul celor care îşi doresc mandatele de consilieri. Toţi însă vor trece prin analiza Birourilor locale, şi apoi al celui judeţean.

Politica de excluderi are mai multe etape

În privinţa recentelor excluderi din PSD, Gheorghe Donţu a mai afirmat că acestea vor fi operate în mai multe etape şi niciun membru atins de probleme în Justiţie sau de incompatibilitate nu va scăpa de aplicarea codului etic şi de integritate adoptat de PSD la nivel naţional.
 
Vă reamintim că începutul acestei săptămâni a coincis cu decizia PSD Constanţa de a-i exclude din rândurile sale pe fostul deja viceprimar Gabriel Stan şi pe deputatul Eduard Martin, trimişi în judecată alături de fostul primar, Radu Mazăre, într-un dosar de corupţie. Martin a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că va continua momentan să activeze ca independent în Camera Deputaţilor, dar nu a dorit să comenteze decizia Biroului judeţean al PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii