Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP a solicitat transparență celor două cluburi de handbal constănțene cu privire la cheltuirea banului public.

ro

31 Mar, 2017 16:32 1483 Marime text
În cadrul ședinței Consiliului local Constanța din data de 31 martie 2017, Partidul Mișcarea Populară a solicitat transparență celor două cluburi de handbal constănțene cu privire la cheltuirea banului public.

Reprezentanţii PMP Constanţa precizează că în anul 2016, Consiliul local a aprobat suma de 4.400.000 lei din bugetul local pentru finanțarea HC Dobrogea Sud Constanța și 1.600.000 lei pentru HC  Farul Constanța, iar în ședința de astăzi cele două cluburi au cerut suplimentarea bugetelor cu 3.000.000 lei pentru HC Dobrogea Sud și 1.400.000 lei pentru HC Farul Constanța.

În acest sens, Partidul Mișcarea Populară Constanța a propus două amendamente care s-au bucurat de votul majorității consilierilor. Primul amendament a vizat justificarea sumelor cheltuite de cele două cluburi până la această dată și prezentarea lor în fața comisiilor reunite de specialitate Buget-Finanțe și Juridică, iar banii solicitați suplimentar să fie alocați doar în urma unui aviz pozitiv exprimat de cele două comisii. Prin al doilea amendament am cerut diminuarea sumei de 3.000.000 lei solicitată de HC Dobrogea Sud la 2.000.000 lei.

"Dorim să aducem la cunoștință faptul că HC Dobrogea Sud Constanța a avut la dispoziție un buget de trei ori mai mare decât echipe clasate pe podium în clasament, clubul constănțean aflându-se în acest moment doar pe locul cinci. Partidul Mișcarea Populară își menține promisiunile făcute în campania electorală, susținând atât proiectele viabile pentru cetățenii orașului Constanța, cât  și transparență, obiective ce pot fi realizate doar printr-un management profesionist care să ofere performanță prin cheltuirea responsabilă a banilor" - mai transmit reprezentanţii PMP Constanţa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii