Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul guvern a depus jurământul Klaus Iohannis - Aștept să întăriți poziția României în cadrul UE și NATO

ro

04 Jan, 2017 19:36 2084 Marime text
Noul guvern condus de Sorin Grindeanu a depus juramântul de investitură la Palatul Cotroceni.
 
Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis privind numirea Guvernului Sorin Grindeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.
 
La ceremonie au fost prezenti presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, precum presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu.
 
Decretul de numire in functie a Cabinetului Sorin Grindeanu a fost semnat de catre seful statului cu putin timp inainte de inceperea ceremoniei de depunere a juramantului.
 
„Aștept să întăriți poziția României în cadrul UE și NATO. Să aveți grijă ca economia Românie să crească. Să vă îngrijiți de securitatea națională. Vă doresc succes pentru România“, a spus președintele Iohhanis.

 Klaus Iohhanis: Vă felicit pentru votul de încredere pe care l-ați primit în Parlament și pentru depunerea jurământului. Din acest moment, dvs sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea. Aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Campaniă electorală nu e doar un circ mediatic, cu toate că și asta este. In campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta ați fost votați. Mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în parlament și asta trebuie să livreze Guvernului. Sper că într-o zi să îimi explicati cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul și multe alte lucruri. Vă doresc să aveți un mandat de succes. Românii își doresc să aibă un guvern de succes. Căteva lucruri însă cred că se așteaptă de la dvs, cel puțin eu aștept aceste lucruri și cred că sunt în asentimentul românilor. Aștept să păstrați clară și declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceți tot ce poate un guvern și poate să întăriți poziția României în NATO și în UE. Foarte mulți așteaptă să faceți tot ce se poate să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Ați jurat că veti face tot ce puteți pentru o democrație matură în România. O democrație fără justiție independentă, fără stat de drept, nu putem să ne imaginam în Europa.

Sursa foto: http://m.click.ro/
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii