Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce Tribunalul Bucureşti a anulat scrutinul din 2016 Tătarii şi-au stabilit data congresului

ro

19 Apr, 2017 00:00 3831 Marime text
Congresul UDTTMR a fost convocat de Consiliul Reprezentanţilor pentru data de 20 mai 2017, ora 15.00, la Palatul Copiilor din Constanţa. Decizia vine după ce, în luna martie a acestui an, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a pierdut apelul formulat la Tribunalul Constanţa împotriva lui Metchiure Gafar, preşedinte al filialei Bucureşti a Uniunii, şi a lui Varol Amet, fost preşedinte UDTTMR şi fost deputat al tătarilor în Parlamentul României.

Cei doi au contestat legitimitatea convocării Congresului UDTTMR din 9 ianuarie 2016, la care a fost reales, în unanimitate, Gelil Erseghep pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al UDTTMR. Uniunea trebuie să organizeze noi alegeri pentru desemnarea şefilor de filiale, a conducerii centrale şi a Consiliului Reprezentanţilor.         

UDTTMR a luat act de hotărârea definitivă a Tribunalului Constanţa, decizie pe care Uniunea o recunoaşte şi căreia urmează să i se conformeze. În acest context, având în vedere că Tribunalul Constanţa a anulat Hotărârea nr. 1/09.01.2016 a Congresului Naţional, UDTTMR revine la structura de conducere în funcţie până la desfăşurarea evenimentului, urmând ca, în conformitate cu prevederile statutului, să se organizeze congresul din luna mai a.c. 

Convocatorul Congresului UDTTMR

Pe ordinea de zi, Congresul UDTTMR are 11 puncte spre discuţie şi aprobare, după cum urmează: dezbaterea, aprobarea sau respingerea raportului de activitate al Consiliului Reprezentanţilor; dezbaterea, aprobarea sau respingerea strategiei şi a obiectivelor generale ale UDTTMR pentru următorii patru ani; dezbaterea, aprobarea sau respingerea raportului de activitate al Comisiei de Cenzori; dezbaterea, aprobarea sau respingerea rapoartelor prezentate de deputat pe perioada mandatului; informarea congresului cu privire la rezultatele ultimului recensământ al cetăţenilor de etnie tătară; dezbaterea, aprobarea sau respingerea raportului de activitate privind bugetul de venituri şi cheltuieli şi bilanţul contabil al Consiliului Reprezentanţilor; dezbaterea, aprobarea sau respingerea bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Reprezentanţilor pentru anul următor; aprobarea prin vot deschis a componenţei Consiliului Reprezentanţilor şi descărcarea de gestiune a vechiului consiliu; alegerea preşedintelui UDTTMR; dezbaterea, aprobarea sau respingerea contestaţiilor membrilor Uniunii privind sancţiunile aplicate; diverse.
 
Vă reamintim că, din decembrie 2016, UDTTMR nu mai are reprezentant în Parlamentul României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii